Τρίπολη: Το ΚΚΕ για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

21:14 26/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα, «50 χρόνια απ’ το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967-εκτιμήσεις και συμπεράσματα», οργάνωσε, σήμερα, στην Τρίπολη και στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, η κομματική οργάνωση Τρίπολης του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο κ. Νίκος Κουτουμάνος (φωτό), μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Πελοποννήσου.

«Αιτία της εγκαθίδρυσης της Χούντας ήταν η ανάγκη αναμόρφωσης

του αστικού πολιτικού κόσμου που βρισκόταν σε σοβαρή παρακμή. Η δικτατορία γεννήθηκε απ’ την κρίση του αστικού συστήματος. Ήταν μία φυσική εξέλιξη όλο αυτό», δήλωσε ο κ. Κουτουμάνος.

Και συνέχισε:» Είχε έντονα ταξικά χαρακτηριστικά η Χούντα. Η ένοπλη σύγκρουση του 46-49 και η ήττα του Δημοκρατικού Στρατού, έφεραν συνθήκες που ευνόησαν την κρίση των αστικών κομμάτων και την φυσική εξέλιξη των καταστάσεων που οδήγησαν στους Συνταγματάρχες. Ο κομμουνιστικός κίνδυνος ήταν το πρόσχημα».

Ο ομιλητής, αφού προσέγγισε τα γεωπολιτικά θέματα της ευρύτερης περιοχής, αφού ερμήνευσε το πολιτικό πλαίσιο της εποχής και την σημερινή, ελληνική πραγματικότητα των μνημονίων, ανέλυσε τον βασικό στόχο του ΚΚΕ:» Η στρατηγική του ΚΚΕ έχει να κάνει με τον αποκλειστικό στόχο της πάλης μας. Αυτός είναι ο σοσιαλισμός, ο κομμουνισμός και τίποτα άλλο. Στόχος μας είναι η εξουσία να έλθει στην εργατική τάξη και μόνο σ’ αυτή».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα