400 νεκροί στο Χαλέπι όμως η κυβερνητική προπαγάνδα προβάλλει «νυχτερινή διασκέδαση» (video)

12:46 28/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Φόβους για «θηριωδία με θύματα 250.000 αμάχους» στο Χαλέπι, εκφράζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, υπενθυμίζοντας πως από την κατάρρευση της εκεχειρίας πριν από εννέα ημέρες, οι νεκροί ξεπερνούν ήδη τους 400. Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη από το 2012 ολομέτωπη χερσαία επίθεση του συριακού στρατού, με τη συμμετοχή συμμάχων από το Ιράν και τον Λίβανο, το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι «οι επιθέσεις που υποστηρίζονται

από τη Ρωσία στο Χαλέπι, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Για άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν χιλιάδες άμαχοι από το ανατολικό Χαλέπι, καλούν και αξιωματούχοι του ΟΗΕ, εξετάζοντας και καταγγελίες ότι ακροβολιστές εκτελούν όσους προσπαθούν να περάσουν στο δυτικό τμήμα του Χαλεπιού, όπως προτρέπουν και τα φυλλάδια που σκόρπισαν οι καθεστωτικές δυνάμεις.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι ο στρατός έχει ανακαταλάβει από τους «μη Ισλαμιστές αντάρτες» και την ιστορική Παλιά Πόλη, ενώ προελαύνει από τέσσερα μέτωπα.

Την ίδια ώρα, βίντεο που αναρτήθηκε από το κρατικό συριακό πρακτορείο Sana, «παρουσιάζει» εικόνες «έντονης νυχτερινής διασκέδασης» στο Χαλέπι, που «άδικα», όπως αναφέρεται, «έχει στιγματιστεί ως η πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο».

#Aleppo, now dubbed as the "World's Most Dangerous City", still boasts a thriving nightlife, as shown in one of this summer's events #Syria pic.twitter.com/kFUDtGvHME

— SANA English (@SANA_English) September 24, 2016

«Νυχτερινή διασκέδαση όπως παλιά», περιγράφει το βίντεο προπαγάνδας, ενώ υποστηρίζεται ότι οι εικόνες προέρχονται από τη συνοικία Mogambo στην δυτική πλευρά του Χαλεπιού, που έχει ήδη «διασφαλιστεί» από τις κυβερνητικές δυνάμεις, σε αντίθεση με τα ανατολικά.

Εάν τελικά ο στρατός της Συρίας επικρατήσει στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, θα ενισχυθεί σημαντικά η θέση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ καθώς οι μοναδικοί θύλακες αντίστασης από τους «υποστηριζόμενους από ΗΠΑ αντάρτες» θα περιοριστούν στον Βορρά και στο Νότο της Συρίας, σύμφωνα με αναλυτές.

ΠΗΓΗ:Independent

ΦΩΤΟ:Eurokinissi (Syrian Civil Defense White Helmets via AP)

Σχετική είδηση:Φρίκη στο Χαλέπι: Νεκροί στα συντρίμμια πατέρας αγκαλιά με το παιδί του

Keywords
Τυχαία Θέματα