Σουφλί: «Το παραμύθι της μουσικής» με μουσική του Κ. Καλαϊτζή για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

19:03 1/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), παρουσιάζει στο Σουφλί και τη Θεσσαλονίκη την παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, «Το παραμύθι της μουσικής».

Την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει η μουσική του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, την οποία ερμηνεύει επί σκηνής το καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς».Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους,

προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μουσικά όργανα και μελωδίες της Μεσογείου, ενώ παράλληλα προσεγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής της. Η ηρωίδα του παραμυθιού, η Θεοδώρα, είναι ένα τυφλό κορίτσι. Αυτή η διαφορετικότητα την κάνει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσω των άλλων αισθήσεων, κυρίως μέσω της ακοής.
Στο Σουφλί θα δοθούν δύο πρωϊνές παραστάσεις, την Παρασκευή στις 10.30 και στις 12.00 το μεσημέρι για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου και το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου στις 6μμ, για το κοινό στο Δημοτικό αμφιθέατρο Σουφλίου. Στην εκδήλωση, του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει ομιλία η Αναστασία Γραμμένου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Έβρου, ενώ συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων ΑμεΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής».

ΕΡΤ Ορεστιάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα