Καταγγελίες εμπόρων για το φυλλάδιο επιχειρήσεων που εξέδωσε ο Δήμος Καρδίτσας

11:01 15/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για επιλεκτική διαφήμιση επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων και ποτών μέσω φυλλαδίου που εξέδωσε ο Δήμος Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Με εύλογη απορία και έκπληξη δεχθήκαμε τις καταγγελίες συναδέλφων για την επιλεκτική διαφήμιση επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης τροφίμων και ποτών του Νομού Καρδίτσας μέσω φυλλαδίων που κυκλοφόρησαν με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας. Ως εκ τούτου έχουμε να παρατηρήσουμε τα κάτωθι: Με ποια αρμοδιότητα ο Δήμαρχος

της πόλης της Καρδίτσας συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος επιχειρήσεων από όλο το νομό; Παρατηρώντας κανείς το εν λόγω φυλλάδιο διαπιστώνει ότι γίνεται αναφορά μόνο σε ένα μικρό μέρος των επιχειρήσεων παραγωγής και τυποποίησης του τόπου μας ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ ευρύτερο. Αν είναι να κάνετε τέτοιο εγχείρημα, για ποιο λόγο δεν το κάνετε σωστά και ολοκληρωμένα; Ή μήπως η αναφορά ήταν επιλεκτική; Επιπλέον, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι τομείς της εμπορίας και κατασκευής.

Για ποιο λόγο δεν υπήρξε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, όπως τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τη ΓΣΕΒΕΕ; Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο εν λόγω φυλλάδιο; Υπήρξε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος; Ή μήπως πιστεύετε ότι είναι περιττή η γνωμοδότηση των θεσμικών και συνδικαλιστικών οργάνων των ελεύθερων επαγγελματιών; Η απαξιωτική και αλαζονική σας συμπεριφορά, πάντως, όλα αυτά τα χρόνια στο αξίωμα που εμείς-οι δημότες σας- σας παραχωρήσαμε αυτό δείχνει.
Επιτέλους, πάψτε πια να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς! Εάν νομίζετε ότι κάνετε καλό με το να σπέρνετε τη διχόνοια μεταξύ των δημοτών σας και συναδέλφων εμπόρων, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία τους βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και τίθεται θέμα επιβίωσής τους, τότε βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου… Οι τακτικισμοί και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες μας αφήνουν αδιάφορους όσο δε μας αγγίζουν. Όταν όμως μας θίγουν και μας προκαλούν, τότε θα αντιδράμε και θα καταγγέλλουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα