Σουφλί: Να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε άλλες τράπεζες προειδοποιούν την Πειραιώς , οι κάτοικοι Τυχερού και δήμος

13:36 26/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν εχθές κάτοικοι και φορείς του Τυχερού του δήμου Σουφλίου, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς που λειτουργεί στην περιοχή, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες που επικαλούνται ότι έχουν.
Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπως αναφέρουν, εξυπηρετούνται οι περίπου πέντε χιλιάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, συνταξιούχοι,

αγρότες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στρατιωτικοί. «Θέλουμε να βάλουμε ένα φραγμό σε αυτό που επιχειρείται να γίνει. Θα σημάνει την περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής, ενώ οι κάτοικοί της θα πρέπει να μετακινηθούν 25 χιλιόμετρα μακριά προς τα αντίστοιχα υποκαταστήματα Φερών ή Τυχερού» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο δημοτικός σύμβουλος και συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής κατοίκων, Δημήτρης Δαρούσης. Παράλληλα σημείωσε ότι συνολικά 12 φορείς με ψήφισμά τους στηρίζουν το αίτημα των κατοίκων, όπως και το δημοτικό συμβούλιο Σουφλίου, το οποίο τονίζει ότι θα επανεξετάσει το να διατηρήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς στην Πειραιώς. Παράλληλα η συντονιστική επιτροπή εξουσιοδοτήθηκε να έρθει σε επαφή και με άλλα τραπεζικά ιδρύματα, να προτείνει να ανοίξουν υποκατάστημα στο Τυχερό με τη δέσμευση ότι οι κάτοικοι θα μεταφέρουν από την Πειραιώς σε αυτά, όλους του τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτουν και θα διακόψουν κάθε συναλλαγή μαζί της.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

The post Σουφλί: Να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε άλλες τράπεζες προειδοποιούν την Πειραιώς , οι κάτοικοι Τυχερού και δήμος appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα