Σκληρή επίθεση Κακλαμάνη κατά Στουρνάρα

15:05 21/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Λάβρος κατά του υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης. Αφορμή η απουσία του υπουργού από τη διαδικασία των επικαίρων ερωτήσεων και μάλιστα της ερώτησης που είχε καταθέσει ο κ. Κακλαμάνης για τη φορολόγηση των offshore εταιρειών, ενώ αναφέρθηκε και σε πληροφορίες που έχουν δει το φως
της δημοσιότητας σχετικά με επικείμενη υπερφορολόγηση των ακινήτων.Ο κ. Κακλαμάνης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για έλλειψη σεβασμού προς το κοινοβούλιο.
«Διερωτώμαι, ο κ. Στουρναρας με τι ασχολείται; Οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της χώρας είναι διαλυμένοι. Επειδή δοξάζεται ο κ. Στουρνάρας στο ΣΕΒ και στα διάφορα «Εκάλη κλαμπ» δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς επίορκοι. Θα βάλω εγώ πρώτος την υπογραφή μου σε μια πρόταση μομφής απ' όλα τα κόμματα.», δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης, κάνοντας λόγο για «κράχτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων που δοξάζουν τον κ. Στουρνάρα».
Μάλιστα χαρακτήρισε τον υπουργό ως περιφερόμενο «μπιζιμπόντη», ως κάποιον δηλαδή που ασχολείται με τα πάντα χωρίς να παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
«Πενήντα ΔΟΥ έχουν μείνει χωρίς διεύθυνση, πέντε διευθυντές του ΣΔΟΕ δεν υπάρχουν, το υπουργείο Οικονομικών, είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης» τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για τοποθετήσεις διοικητών κρατικών οργανισμών με κομματικά κριτήρια
Απαντώντας ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, για τις εκκρεμότητες στη ΔΟΥ απέδωσε την καθυστέρηση στην τοποθέτηση νέου γενικού γραμματέα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ Κακλαμάνη σχετικά με τις τοποθετήσεις κομματικού χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει σε καμία απόφαση για τη φορολόγηση των ακινήτων, σημειώνοντας πως «η πολιτική δεν χαράσσεται με βάση τα πόσα λείπουν, αλλά με βάση το ότι επιδιώκουμε ένα δίκαιο και λειτουργικό φόρο ακινήτων».
Σε σχέση με τη φορολόγηση των ακινήτων των off shore εταιρειών, ο κ. Μαυραγάνης δήλωσε πως οι ΔΟΥ κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν στοιχεία για τους ελέγχους αυτούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα