Σημαντικά κέρδη για το Τόκιο λόγω αδυναμίας του γιεν, κάτω η κινεζική αγορά

10:08 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εκ διαμέτρου αντίθετες τάσεις επικρατούσαν στα χρηματιστήρια της Ιαπωνίας και της Κίνας την Τετάρτη με τον δείκτη Nikkei να ενισχύεται στο Τόκιο λόγω αποδυνάμωσης του γιέν αλλά τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη να καταγράφει μεγάλες απώλειες.

O χρηματιστηριακός δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,72% εν μέσω προσδοκιών ότι η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας θα χαλαρώσει ακόμη περισσότερο την νομισματική πολιτική της μέσα στην εβδομάδα, οδηγώντας σε αποδυνάμωση του γιέν έναντι άλλων νομισμάτων.

Η διολίσθηση του γιεν ενισχύει τις ιαπωνικές εξαγωγές και τονώνει την οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα ύψους 6 τρισ. γιεν για να συμβάλλει στη τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Από την άλλη πλευρά, η κινεζική αγορά υποχωρούσε με τον γενικό χρηματιστηριακό δείκτη στη Σαγκάη να χάνει 2,08% πλησιάζοντας προς το τέλος της συνεδρίασης.Κινέζοι αξιωματούχοι έχουν μιλήσει για «φούσκες» ενώ αρκετοί επενδυτές ανησυχούν πως η κυβέρνηση θα επιβάλλει περιορισμούς στα προϊόντα διαχείρισης πλούτου που επενδύουν σε μετοχές.

Από τους άλλους δείκτες, ο αυστραλιανός ASX έκλεισε 0,04% υψηλότερα και ο νοτιοκορεάτικος KOSPI 0,115 χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng στο Χόνγκ-Κόνγκ υποχωρούσε 0,20%, οδεύοντας προς το κλείσιμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα