Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 27-7-2016

08:47 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινωνία

20.000 φορολογικές δηλώσεις στη Ροδόπη

Περισσότερες από 20.000 είναι οι φορολογικές δηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Κομοτηνή σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών κ. Κωνσταντίνο Τσατσαρίδη. Ο μεγαλύτερος αριθμός των φορολογουμένων δηλώνει λιγότερα από 10.000 ευρω οικογενειακό εισόδημα. Το 65% των επαγγελματιών της Ροδόπης χρωστούν στο ΤΕΒΕ.

Ενώ το 50% των επιχειρήσεων, σύμφωνα με στοιχεία των φοροτεχνικών, θα είχαν κλείσει, αν οι επιχειρηματίες έβρισκαν άλλη επαγγελματική διέξοδο.

Δύο ψηφίσματα των εργαζομένων στη «Ροδόπη»
Με δύο ψηφίσματα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας Γάλακτος Ξάνθης «Ροδόπη» Α.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του σε μέλος του Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων «Komotex» Α.Ε. και στους εργαζόμενους του εργοστασίου λιπασμάτων.

« Γνωρίζουμε καλά πως οι μεγαλοεργοδότες θέλουν πάση θυσία να χτυπηθούν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες και με κάθε τρόπο το προσπαθούν. Είτε με απευθείας τρομοκράτηση όπως σε αυτήν την περίπτωση είτε με τις αλλαγές που επιδιώκουν να φέρει η κυβέρνηση από Σεπτέμβρη στο συνδικαλιστικό νόμο. Η τρομοκρατία δε θα περάσει – των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!» αναφέρουν μεταξύ άλλων σημειώνοντας «Βρισκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους που δεν υποχωρούν στις πιέσεις, παρά την επιβολή αναγκαστικής άδειας και στην 3μηνη διαθεσιμότητα. Η μόνη επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο είναι αυτή του αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς των μεγαλοεργοδοτών να αποτελειώσουν ό,τι έχει μείνει από εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.»

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεδριάζει το δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων
Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων. Από τα προς συζήτηση θέματα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του δήμου Αβδήρων για την υλοποίηση του έργου «Επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων σε σχολεία της Γενισέας» και η εξέταση αίτησης του αθλητικού σωματείου «Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης» για παραχώρηση προς χρήση χώρου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου.

Λήγει η προθεσμία

Κλείνει τα μεσάνυχτα της 29ης Ιουλίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των γονέων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που αφορά στους παιδικούς σταθμούς, και έχει ως φορέα διαχείρισης την ΕΕΤΑΑ.

Πρωτογενής Τομέας

Η κραυγή των λύκων

Αγανακτισμένοι από τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» των λύκων δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Γρατινής στην Ροδόπη. «Δυστυχώς ούτε να τους σκοτώσουμε μπορούμε, λόγω απαγορεύσεων που υπάρχουν, ούτε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από το Κράτος» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κτηνοτρόφος Βαγγέλης Γιασάρης. Μετρά καθημερινά απώλειες στο κοπάδι με κατσίκια που διαθέτει.

Κατσίκια ελευθέρας βοσκής, που έρχονται αντιμέτωπα με τις άγριες διαθέσεις των λύκων. «Δεν μπορούμε να πουλήσουμε κατσίκια γιατί τα κρατάμε ώστε να αναπληρώνουμε τις απώλειες» δηλώνει κάνοντας λόγο για μεγάλη οικονομική απώλεια.

Ξεχασμένες ποικιλίες πεπονιού

Ντόπιες ποικιλίες πεπονιού ξεπροβάλλουν δειλά –δειλά στα χωράφια της Ροδόπης. Πρόκειται για πεπόνια εξαιρετικής ποιότητας με σάρκα χρώματος ροζ που κατάφεραν να επιβιώσουν διαιωνίζοντας τα κληρονομικά τους χαρακτηριστικά. «Μπορούν άνετα να ανταγωνίζονται τα κοινά υβρίδια» δηλώνει ο γεωπόνος Βασίλης Κοτσίλας για το πεπόνι της Ροδόπης που έχει το δικό του ξεχωριστό πορτοκάλι χρώμα.

Υπάρχουν αρκετοί παραγωγοί στην Ροδόπη που εμπιστεύονται αυτή την ποικιλία. Γιατί; «Γιατί η ποιότητα είναι εξαιρετική, δεν μπορούν να την ανταγωνιστούν τα υβρίδια» απαντά ο κος Κοτσίλας σημειώνοντας «Το κόστος της καλλιέργειας είναι μεγάλο, προσπαθούν να βγάλουν ένα πονεμένο μεροκάματο. Το πεπόνι είναι μια καλλιέργεια που λίγο έλλειψε να χαθεί λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής».

S.T.E.A.M. Yourself withFLL στην Ξάνθη

Το πρόγραμμα “S.T.E.A.M. Yourself withFLL ” διοργανώνουν η Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης και η eduACT. Tο πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους συμμετέχοντες. Το πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό για την πόλη της Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, χωρίζεται σε δύο περιόδους και διεξάγεται χωρίς κόστος συμμετοχής. Στην πρώτη φάση, νέοι και νέες ηλικίας 16-25 θα εκπαιδευτούν μέσω εναλλακτικών μεθόδων διαπαιδαγώγησης, ώστε να αποκτήσουν δεξιότητες τακτικής εφαρμογής στη σύγχρονη αγορά εργασίας(κριτική σκέψη, συνεργασία, επικοινωνία, δημιουργικότητα). Στη δεύτερη φάση, παιδιά ηλικίας 9-15 με δωρεάν παροχή εξοπλισμού ρομποτικής και κόστους συμμετοχής, θα συγκροτήσουν 12 ομάδες των 10 ατόμων η κάθε μία για να διαγωνιστούν στο διαγωνισμό ρομποτικής, εκπαιδευτικής τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας που θα γίνει στην Ξάνθη.

Εσπερινός στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική

Εσπερινό στον Αρχαιολογικό χώρο στον οποίο βρίσκονται τα ερείπια της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής στην θέση Παληόχωρα κοντά στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους(το μνημείο βρίσκεται 10 μέτρα από το δρόμο προς το λιμάνι ,λίγο πριν από το Ρωμαϊκό Πρόπυλο). θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής Παντελεήμονας αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου στις 7 30μμ . Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας Σαπών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ροδόπης και είναι ενταγμένη στις παράλληλες εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Μαρώνειας Σαπών ενώ στο τέλος του Εσπερινού θα γίνει από αρχαιολόγο ενημέρωση για τον ευρύτερο μνημειακό χώρο . Στόχος η ανάδειξη ενός ξεχωριστού ,εντυπωσιακού μνημείου με ιδιαίτερα ψηφιδωτά που χρονολογείται στον 2 μ Χ αιώνα και δεν είναι ευρύτερα γνωστό και επισκέψιμο αλλά θεωρείται από τα σημαντικότερα ,περικαλλή μνημεία εκείνης της περιόδου στη Θράκη και στη Βόρεια Ελλάδα.

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυδιάς

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Καρυδιάς και φίλων διοργανώνει τριήμερο εκδηλώσεων από τις 3 έως τις 5 Αυγούστου. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση χειροτεχνιών, παραδοσιακή βραδιά χορού με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων από όλη την περιφέρεια και παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα ΘΡΑΚΟΜΕΛΟ

Ροκ στο Φανάρι

Συνεχίζονται την Παρασκευή οι εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής με Rock μουσική και τους «Emerald» στο Φανάρι της Ροδόπης στις 21:00 το βράδυ.

Χειμερινοί Κολυμβητές στη Μαρώνεια

Με τη συναυλία των «Χειμερινών Κολυμβητών» στο Λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους στη Μαρώνεια, συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιουλίου οι εκδηλώσεις του 6ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ.

Θανατηφόρο τροχαίο

Ένας 24χρονος από την Άνω Δροσίνη έχασε τη ζωή του όταν χθες το πρωί, σε αγροτική οδό της Ροδόπης, ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη χαράδρα.

Αθλητικά

Ο Πανθρακικός στη δεύτερη προπόνηση

Τη δεύτερή τους προπόνηση, στο αθλητικό κέντρο του Πανθρακικού, για τη φετινή σεζόν έκαναν το απόγευμα της Τρίτης οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η προπόνηση ξεκίνησε με ζέσταμα, στη συνέχεια περιλάμβανε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής, ενώ ολοκληρώθηκε με παιχνίδια κατοχής μπαλας.

Στις πρώτες ημέρες των προπονήσεων της χρονιάς στη διάθεση του Κώστα Ανυφαντάκη και των συνεργατών του βρίσκονται οι παρακάτω επαγγελματίες παίκτες: Τζελέπης, Κάρδαρης, Μωραΐτης, Μπουγαΐδης, Ρουσσάκης, Γαβριηλίδης, Ψάλτης, Κουσίδης, Νικόλτσης,

Παράλληλα, στις προπονήσεις της ομάδας μας συμμετέχουν και έξι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από τμήματα υποδομής του Πανθρακικού. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τους: Παναγιώτου, Παπαδόπουλο, Βλαχόπουλο, Γκιντίδη, Βελή Χακάν και Κυριαλάνη.

Παίκτες του Πανθρακικού οι Κάρδαρης και Ρουσσάκης

Η ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοίνωσε την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Κωνσταντίνου Κάρδαρη και Εμμανουήλ Ρουσσάκη. Ο Κωνσταντίνος Κάρδαρης αγωνίζεται ως πλάγιος αμυντικός και ο Εμμανουήλ Ρουσσάκης αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στη Θράκη και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, χειμερινοί κολυμβητές, ευρω, τεβε, σχολεια, εεταα, αγανακτισμενοι, ροζ, κος, ξανθη, ελλαδα, συμμετοχή, rock, emerald, φεστιβαλ, γαβριηλίδης, καιρος, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, ομαδα διας, θεματα πανελληνιων, αγανακτισμενοι πολιτες, νεα κυβερνηση, θεμα εκθεσης 2012, τελη κυκλοφοριας 2016, φορολογικες δηλωσεις, αυτοδιοικηση, εεταα, γωνια, δωρεαν, θρακη, μνημειο, μουσικη, παιχνιδια, προγραμμα, τεβε, ψηφιδωτα, αγορα, αγροτικη, απωλεια, βορεια, βραδια, βραδυ, βρισκεται, γαβριηλίδης, γεωπονος, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, δηλωσεις, ευρω, εκθεση, εμμανουηλ, ενημερωση, εξι, επικοινωνια, ερχονται, ζεσταμα, ζωη, υπηρεσια, θυσια, κυβερνηση, κος, λεσχη, λογο, μνημεια, παιδια, πεμπτη, πεπονι, ποιοτητα, ροζ, πρωι, σαββατο, σεζον, συγκεκριμενα, συζητηση, συνεχεια, συμμετοχή, σωματειο, τοπικη αυτοδιοικηση, τριημερο, υλοποιηση, φαναρι, φεστιβαλ, χρωμα, ψαλτης, κωνσταντινος, ωρες, μποφορ, δικαιωματα, ηπειρωτικα, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, κωνσταντινου, μεινει, ομαδες, ορχηστρα, rock, θεματα, θερμοκρασια, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα