Σέρρες:Συναντήσεις Θ.Θεοχαρόπουλου με Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο

14:43 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αναγκαιότητα ύπαρξης περιφερειακής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για διέξοδο από την κρίση και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει τους Έλληνες, επεσήμανε κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο Σερρών.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε μια περιοχή που έχει όλες τις δυνατότητες να διαδραματίσει αυτόν τον καθοριστικό ρόλο αρκεί να μην μπαίνουν εμπόδια από την κεντρική διοίκηση, αυτό

είναι ένα αίτημα, να δοθούν δηλαδή κίνητρα για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όχι αντικίνητρα» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει την έννοια της περιφερειακής ανάπτυξης.
«Είναι τραγικό να υπάρχουν δυνατότητες και να μην αξιοποιούνται» είπε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνοντας ως σοβαρότατο ζήτημα το θέμα της ανεργίας το οποίο – όπως είπε -στην περιοχή μας διαγράφει υψηλότερα ποσοστά από το μέσο όρο της χώρας. Επισημαίνοντας δυσκολίες στην επιχειρηματική δραστηριότητα ο κ. Μωυσιάδης έκανε λόγο για τα συνεχόμενα λουκέτα στην αγορά, υποστηρίζοντας πως στην περιοχή θα έπρεπε να υπάρχει υποφορολόγηση, ένα ειδικό καθεστώς για να μείνουν οι επιχειρήσεις στον τόπο τους και να μην μεταφέρονται σε γειτονικές χώρες όπου ο φορολογικός δείκτης είναι πολύ χαμηλός . Σχετικά με τους πόρους της Περιφέρειας , έκανε λόγο για μειωμένη χρηματοδότηση υποστηρίζοντας Περιφέρεια τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Αργότερα το μεσημέρι ο κ. Θεοχαρόπουλος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη όπου η κουβέντα των δύο ανδρών περιεστράφη στην έλλειψη πόρων στην Τ.Α και επισημάνθηκε η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του θεσμού ενώ θετική ήταν η απάντηση του Δημάρχου κ. Αγγελίδη στην ερώτηση του κ. Θεοχαρόπουλου εάν αξιοποιούνται κοινοτικά προγράμματα και δη κοινωνικού περιεχομένου.
Ο Δήμαρχος Σερρών έθεσε δύο αιτήματα στον κ. Θεοχαρόπουλο που αφορούν την χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου στην Ομόνοια και του Γυμναστηρίου στον Αγ. Ιωάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα