Χανιά: Επανέρχεται το αίτημα για πλοίο στο Ρέθυμνο (audio)

14:27 25/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συντονισμένη προσπάθεια με στόχο την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού Ρεθύμνου με την υπόλοιπη Ελλάδα, βρίσκεται ξανά σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, από θεσμικούς φορείς και πολίτες του νομού.
Αυτό ανέφερε, μιλώντας σήμερα στο σταθμό μας, ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανατροπή», Παύλος Πολοπετράκης, ο οποίος επανέλαβε ότι το Ρέθυμνο, παρότι παρουσιάζει εξαιρετική τουριστική ανάπτυξη και σημαντική ανάγκη σε μετακινήσεις επιβατικού κοινού λόγω και του Πανεπιστημίου Κρήτης

που εδρεύει στο νομό, είναι ο μοναδικός Νομός της Κρήτης που στερείται ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Πολοπετράκης υπενθύμισε ότι, όταν πριν από δεκαετίες είχε συγχωνευθεί η “Ρεθυμνιακή” με την ΑΝΕΚ, υπήρξε η δέσμευση, από την πλευρά της ΑΝΕΚ, της παραμονής των δύο πλοίων της Ρεθυμνιακής, στη γραμμή του Ρεθύμνου. Αυτό, μετά από κάποια χρόνια, έπαψε να ισχύει, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γραμμή, είναι απολύτως κερδοφόρα τόνισε ο κ. Πολοπετράκης . «Το Ρέθυμνο χάνει ένα πλοίο κάθε χρόνο, επειδή δεν έχει πλοίο», είπε χαρακτηριστικά. Δηλαδή, από τα συνολικά διαφυγόντα κέρδη.
Οι φορείς που υποστηρίζουν το αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου, ζητούν την συνεργασία των Μινωικών Γραμμών και της ΑΝΕΚ, προκειμένου ο γειτονικός νομός να αποκτήσει πλοίο, είπε ο κ. Πολοπετράκης, ενώ αναφέρθηκε στις επαφές που έχουν ήδη γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Όσον αφορά το αποτυχημένο συνεταιριστικό εγχείρημα της ίδρυσης της εταιρείας ο κ. Πολοπετράκης τόνισε ότι «έθαψε» κάθε ανάλογη προσπάθεια για τα επόμενα 25 – 30 χρόνια, καθώς, όπως εξήγησε, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και εκκρεμότητες μέχρι και σήμερα, σε αυτήν την εταιρεία.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Πολοπετράκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα