Σέρρες: Επίσκεψη ενημέρωσης Εύας Καϊλή για Ευρωπαϊκά προγράμματα

16:18 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικά εργαλεία για την ανάπτυξη, δίνοντας θέσεις εργασίας τονώνοντας εν πρώτοις την τοπική κοινωνία και συνολικά να δώσουν ώθηση για γρηγορότερο ρυθμό στο γρανάζι της ανάπτυξης , αποτέλεσαν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης της Ευρωβουλευτού και Επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο Εύας Καϊλή με τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.


«Υπάρχουν παρά πολλές ευκαιρίες στην Ευρώπη και δεν είναι

γνωστές, θεωρώ ότι μπορούμε να επωφεληθούμε, ειδικά στην Μακεδονία που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο από την κρίση, υπάρχουν ευκαιρίες και χρηματοδοτικές αλλά και προγράμματα που μπορούν να βοηθήσουν, από νέα κορίτσια να μάθουν προγραμματισμό, ανθρώπους να έχουν πρόσβαση δωρεάν στο διαδίκτυο μέχρι και προγράμματα Ευρωπαϊκά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για παραγωγή, για αγροτικές καλλιέργειες, για καινοτομία, ό,τι μπορεί καθένας να θέλει ή μπορεί η Ευρώπη να του προσφέρει, να υπάρχει αυτή η διασύνδεση, είμαστε Ευρωβουλευτές, είμαστε εκλεγμένοι από όλη τη χώρα και είναι υποχρέωσή μας να κρατάμε αυτή τη σχέση και να μπορούμε να έχουμε αυτή την επαφή.

Ο Δήμαρχος Σερρών την ευχαρίστησε , θεωρώντας ουσιαστική και σημαντική την ενημέρωση για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν και ενημέρωσε την κ. Ευρωβουλευτή για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το Δήμο Σερρών και είπε πως θα υπάρξει συνεργασία.

Ερωτώμενη για το νέο εγχείρημα της κεντροαριστεράς η Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε πως θέλει να πιστεύει ότι με τη νέα προσπάθεια που γίνεται να μεγαλώσει ο χώρος και με συμμετοχή πολλών κινήσεων, κινημάτων, παρατάξεων «Δείχνει να αρχίζει να αποκτά μια νέα δυναμική, πιστεύω ότι με μια νέα ηγεσία ή ένα διαφορετικό πλαίσιο σύγχρονης παράταξης θα μπορέσει να εκφραστεί ο χώρος που δεν εκφράζεται από κανέναν αυτή τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Καϊλή.
Εκτίμησε πως στο τέλος θα είναι όλοι μαζί παρά το αποτέλεσμα της διαδικασίας για την εκλογή ηγεσίας στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και επανέλαβε πως η ίδια στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Το απόγευμα στις 5 θα μεταβεί στον Αχινό , όπου στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση με αγρότες της περιοχής και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα