Προσαγωγές μελών της Χ.Α για επίθεση σε βάρος δύο γυναικών-Ανακοινώσεις κομμάτων (video)

15:46 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στόχος επίθεσης από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής έγινε συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της οργάνωσης κοντά στο Εφετείο Αθηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η δικηγόρος χτυπήθηκε βάναυσα με μπουνιές στο πρόσωπο ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε άλλη μία γυναίκα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 25 προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Συνολικά 25 μέλη της Χρυσής Αυγής

έχουν προσαχθεί στην κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό μιας δικηγόρου και μίας
ακόμη γυναίκας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο Εφετείο. Πρόκειται για 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται.
Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι δύο γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.

Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Ο ΔΣΑ καταδικάζει την επίθεση και την βάναυση κακοποίηση της Ευγ. Κουνιάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τον αποτροπιασμό για το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου. Επίσης, ζητά από την Πολιτεία να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους. «Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών. Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου», καταλήγει ο ΔΣΑ στην ανακοίνωσή του.

Καταδικάζουν τα κόμματα την επίθεση

Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσαν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, εναντίον δύο γυναικών, η μία εκ των οποίων είναι δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής, προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Και προσθέτει: «Είναι βαθύτατα γελασμένοι οι απόγονοι του Χίτλερ, αν νομίζουν πως η Δικαιοσύνη θα εκφοβιστεί από τις αθλιότητές τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τραμπούκων που χτύπησαν τις δύο γυναίκες».

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τη νέα χυδαία επίθεση των οπαδών της Χρυσής Αυγής σε βάρος, σήμερα, δύο γυναικών στο Εφετείο, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της και καλεί «τον υποτιθέμενο αρμόδιο Υπουργό κ. Τόσκα, που ισχυρίζεται ότι ζούμε στην πιο ήσυχη χώρα, να αναλάβει στην πράξη τις ευθύνες του. Με λεκτικές καταδίκες δεν μπορεί να καταπολεμηθεί η γενικευμένη ανομία», καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε σχετική ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η σημερινή επίθεση στη συνήγορο πολιτικής αγωγής στη δίκη των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει και επαληθεύει την πραγματική ταυτότητα του νεοναζιστικού μορφώματος. Με ωμή βία προσπαθούν να εκφοβίσουν δικαστές, δικηγόρους, μάρτυρες. Με τραμπουκισμούς και εκφοβισμούς επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την εξέλιξης μιας δίκης που κάθε μέρα αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες πτυχές της εγκληματικής τους δράσης. Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, η φωνή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής δεν θα φιμωθεί. Ό,τι κι αν κάνουν, η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Δίκης Χρυσής Αυγής: Καταγγελία για επίθεση χρυσαυγιτών σε συνήγορο Πολιτικής Αγωγής (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα