Σέρρες: Δέσμευση Δημάρχου Εμμ.Παππά για καθαρό νερό

13:27 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δέσμευση ότι ανεξαρτήτου κόστους θα γίνουν όλες οι εργασίες και ο,τι χρειάζεται από το Δήμο Εμμανουήλ Παππά, προκειμένου να υπάρχει άφθονο και καθαρό νερό προς πόση για όλους τους κατοίκους, έκανε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας, μιλώντας για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού στο Βαλτοτόπι λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων αρσενικού σε δείγματα πόσιμου νερού.

Ο κ. Νότας είπε πως η Δημοτική Αρχή – σε συνεργασία με γεωλόγο και βάσει υδατογράφισης της περιοχής- προσανατολίζεται στη δημιουργία νέας γεώτρησης

από Βόρεια πλευρά προς Μπέλιτσα , απέναντι από τις υπάρχουσες και πως από την πρώτη στιγμή -μετά την απαγόρευση πόσης νερού από τους κατοίκους -απέστειλε έγγραφα στη Δ/νση Υδάτων της Περιφέρειας και τη Δ/νση Υγείας των Σερρών όπου πρόκειται να καταρτιστεί ένα σχέδιο προκειμένου να διασφαλισθεί καθαρό και άφθονο νερό στην περιοχή. Ο κ. Δήμαρχος εκτίμησε πως το κόστος για τη νέα γεώτρηση και όλων των αναγκαίων εργασιών αναμένεται να φτάσει τα 300.000 Ευρώ , ποσό υψηλότατο για τα οικονομικά του Δήμου το οποίο θα εξασφαλισθεί γιατί προέχει η υγεία των δημοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα