11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κύπρου

13:15 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου» γιορτάζει την ενδέκατη επέτειο και παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα προβολών στην Πάφο, στις 14 έως 25 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι Σινεφίλ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ανεξάρτητη επιτροπή στην Πάφο μπορούν να στείλουν email στο [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 99798112.

Η VIP κριτική επιτροπή αποτελείται, μεταξύ άλλων δημιουργών, από τους διακεκριμένους παραγωγούς Vivek Singhania από την Ινδία και τον George F

Roberson από τις ΗΠΑ, το βραβευμένο Κινέζο σκηνοθέτη Wang Jingguang, καθώς και το σημαντικό Διευθυντή Φωτογραφίας Bill Butler (Jaws, Rocky ΙΙ, Rocky ΙΙΙ, Rocky ΙV, Grease, Νονός, κλπ).

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάφο. Το αναλυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες πρόσφατης παραγωγής που προέρχονται από 33 χώρες, οι οποίες πρόκειται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό θεατή και όποιον θέλει να ζήσει την μαγεία του Κινηματογράφου, μέσα από την φρέσκια και δημιουργική ματιά των νέων καλλιτεχνών από όλες τις ηπείρους που διαγωνίζονται για τα βραβεία «Χρυσή Αφροδίτη».

Ο υπέροχος χώρος του Κ- Cineplex στο Kings Avenue Mall και το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις στη Πάφο θα φιλοξενήσουν τους λάτρεις της Έβδομης Τέχνης και θα τους δώσουν μία ευκαιρία να παρακολουθήσουν ευχάριστα ένα μαραθώνιο προβολών στην Πάφο. Το φεστιβάλ τιμά τη γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης με το βραβείο «Χρυσή Αφροδίτη» για τη καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους στο τέλος του Φεστιβάλ. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του Box Office θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση στην Πάφο.

Για να δείτε το βίντεο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου πατήστε εδώ και για τις παράλληλες εκδηλώσεις πατήστε εδώ.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα