Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις-Οι ημερομηνίες-κλειδιά (video)

21:51 6/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών, για μία συνολική αποτίμηση της προόδου των διαπραγματεύσεων, με επίκεντρο τα δημοσιονομικά και το ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Τα κλιμάκια των δανειστών αναχωρούν αύριο ή το αργότερο μεθαύριο, προκειμένου να παραστούν την Πέμπτη στη συνεδρίαση του EuroWorking Group, για την πρόοδο των συνομιλιών.

H επίτευξη συμφωνίας έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη, επισήμανε ο επικεφαλής του

Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη, πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι ως προς τη δημοσιονομική προσαρμογή, τα εναπομείναντα βήματα για την Ελλάδα είναι πολύ μικρά.

Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα φέτος, δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ύφεση 1,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2016.
Η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία που είναι προσωρινά και όχι τα τελικά. Περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Οι ημερομηνίες-κλειδιά

Εν τω μεταξύ, τεστ αντοχής για το κλείσιμο της συμφωνίας είναι το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας και συνδέεται με τις εξελίξεις σε Eurogroup, Eυρωπαϊκή Kεντρική Tράπεζα και ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα