Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η χώρα-Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (video)

09:14 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς βρίσκεται η χώρα, με χιονοπτώσεις, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, αναμένεται σταδιακή ύφεση από το βράδυ.

Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Ηπείρου

Χιονίζει από τη νύχτα στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου ενώ ισχυροί άνεμοι σαρώνουν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Ο υδράργυρος υποχώρησε κάτω από το μηδέν.

Στα χωριά της Κόνιτσας, των Τζουμέρκων και στο Μέτσοβο, που βρίσκονται πάνω από χίλια μέτρα, το χιόνι φτάνει στους δέκα πόντους, ενώ

η θερμοκρασία κυμαίνεται από -4 έως 0 βαθμούς.

Η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τους δήμους, έχει βγάλει στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο μηχανήματα που ρίχνουν αλάτι, για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

Οι ισχυροί άνεμοι στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων έχουν δημιουργήσει μεγάλο κυματισμό στη λίμνη Παμβώτιδα και σταμάτησαν τα δρομολόγια που κάνουν τα καραβάκια για το Νησί.

Στα λευκά «ντύθηκε» το Πήλιο

Πυκνό χιόνι πέφτει από χθες το βράδυ στο Πήλιο και το βουνό των Κενταύρων έχει ντυθεί στα λευκά, ενώ το χιόνι έφθασε μέχρι και τα προάστια του Βόλου. H θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες έπεσε στους -8 βαθμούς.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ωστόσο, συνιστάται σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν στα ορεινά της Μαγνησίας να έχουν προμηθευτεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα και Λαύριο

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν Λέσβος και Ζάκυνθος, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα