Δυτική Μακεδονία: Η επέλαση του χιονιά

08:08 30/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Περιορισμένα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία, που με κύρια χαρακτηριστικά την ασθενή χιονόπτωση, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους βοριάδες, πλήττει από τα ξημερώματα της Τρίτης τη Δυτική Μακεδονία.

Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο μεγαλύτερο Εθνικό και Επαρχιακό δίκτυο, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς λόγω του παγετού, που επικρατεί, το οδόστρωμα σε πολλά σημεία είναι ολισθηρό.

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη, στην Εθνική Οδό Κοζάνης-Λάρισας,

μετά τα Σέρβια, λόγω παγετού, όπως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των Γρεβενών. Περιορισμένη, λόγω ομίχλης, είναι η ορατότητα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, όπως στην Εγνατία οδό στο ύψος της Καλαμιάς Κοζάνης.

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία στους δήμους Δεσκάτης Γρεβενών, Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντου με τελευταίες αποφάσεις των δημάρχων.

Εν τω μεταξύ, μία διδακτική ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, Κοζάνης, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και συνεχιζόμενης χιονόπτωση,. Η ώρα προσέλευσης για τα νηπιαγωγεία θα είναι 9.20-9.30. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι κανονικά ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών και των ΚΤΕΛ Κοζάνης θα τροποποιηθούν αναλόγως.

Με αποφάσεις των δημάρχων, στους δήμους Καστοριάς και Γρεβενών τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα λειτουργήσουν από τις 9:15 το πρωί. Στο δήμο Βοΐου τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα αρχίσουν στις 9 το πρωί, ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα