Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας τιμήθηκε η Μεγαλόχαρη – Αυστηρό μήνυμα του ΠτΔ προς Τουρκία (video)

13:40 15/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για άλλη μια χρονιά πιστοί από την βόρεια Ελλάδα κατέκλυσαν την Παναγία Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, για την πανηγυρική γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Την αξίωση της Ελλάδας να ζητήσει η Τουρκία «ειλικρινή συγγνώμη» για τη Γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού προέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο ΠτΔ χαρακτήρισε «αυθαιρεσία» των τουρκικών

Αρχών το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. «Καμία απαγόρευση, απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να κάμψει το θρησκευτικό φρόνημα και την ιστορική μνήμη του Έθνους των Ελλήνων», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Με πίστη, αρχές και αξίες θα βγούμε ταχύτερα από την κρίση», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι «είναι και ημέρα που μεγαλώνει τη θλίψη για όσα πρωτοφανή και θλιβερά διαπράττονται τον τελευταίο καιρό, από ελάχιστους – ευτυχώς – βέβηλους, σε βάρος της Εκκλησίας μας. Από ανθρώπους που ούτε καν αντιλαμβάνονται τις παραδόσεις, την κληρονομιά και τον πολιτισμό της Πατρίδας μας».

«Ο Ελληνισμός προσβλέπει στη βοήθεια της Μεγαλόχαρης», τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Σε μήνυμά της στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφέρει: «Μια μητρική αγκαλιά, η πηγή της ελπίδας, η παρηγοριά όλων μας. Η Παναγία που γαληνεύει και εμψυχώνει, ο Ελληνισμός που παλεύει και αντέχει.
Χρόνια Πολλά».

Από τον Δραπανιά Κισσάμου στα Χανιά όπου βρίσκεται ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:
«Η γιορτινή μέρα της Παναγίας είναι πάντα μια ευκαιρία να βρεθούμε με αυτούς που αγαπάμε αλλά και με ανθρώπους που χάσαμε μέσα στις φουρτούνες της ζωής. Είναι η αφορμή να αναλογιστούμε ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση και να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα και σημαντικά που θα φέρουν προκοπή και δικαιοσύνη για όλους. Χρόνια πολλά και ευτυχισμένες μέρες».

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σε δηλώσεις του, δήλωσε: «Μήνυμα ενότητας αλλά όχι μόνο χρονιάρες ημέρες, αλλά πάντα. Μέχρι τώρα οι νίκες του Ελληνισμού με αίμα και αυτοθυσία. Τώρα πρέπει με μυαλό, σχέδιο και μεταρρυθμίσεις».

«Η Μεγαλόχαρη ας είναι οδηγός στον αγώνα για σωτηρία», ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώργος Σιδέρης, Γιάννης Τρουπής

Keywords
Τυχαία Θέματα