Σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή στην Κω-Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ζημιών

09:23 22/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επανέρχεται στην καθημερινότητά της η Κως, μετά τον φονικό σεισμό των 6,6 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων αλλά και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων από τους οποίους οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος έχει επιστρέψει σε καθημερινούς ρυθμούς η ζωή στην Κω.

EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣΕκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι του νησιού, το οποίο παραμένει κλειστό, ωστόσο η εξυπηρέτηση
του κοινού γίνεται χωρίς προβλήματα από τα λιμάνια «Μαστιχάρι» και «Κέφαλος».
Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο από ειδικούς λιμενολόγους – μηχανικούς και καθηγητές του Πολυτεχνείου, προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο λιμάνι και να αποφανθεί για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό. Επίσης θα γίνουν και υποβρύχιες λήψεις από δύτες για να υπάρχει σαφής εικόνα της ζημιάς, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

(EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ)

Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα και η κυκλοφορία των οχημάτων αφού δεν προκλήθηκαν ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι για την καταλληλότητα των κτιρίων από κλιμάκια της ΕΜΑΚ και μηχανικών του δήμου. Ωστόσο πολλοί άνθρωποι φοβήθηκαν να μπουν στα σπίτια τους τη νύχτα γι΄αυτό και διανυκτέρευσαν στο δρόμο.

Οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι ένας μετασεισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος και για αυτό θεωρείται αδιανόητο να κατοικηθούν σπίτια ή να μπουν άνθρωποι σε κτίρια που δεν έχουν ελεγχθεί ή έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Σχετική είδηση: Η Κως μετά τα 6,6R: Καταγραφή ζημιών – Αγωνία για τους τραυματίες (videos-photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα