Κως: Στους δρόμους κοιμήθηκαν οι τουρίστες- Το νησί βρίσκει πάλι τους ρυθμούς του (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Εγκέλαδος δεν έχει σταματήσει να χτυπά αλύπητα την Κω, ωστόσο το νησί καταφέρνει σιγά- σιγά να σταθεί ξανά στα «πόδια» του.

Μέχρι αργά το βράδυ είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 200 μετασεισμοί, οι 20 από τους οποίους ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.

Πολλοί τρομαγμένοι κάτοικοι αλλά και τουρίστες αποφάσισαν να μην μπουν στα σπίτια και στα ξενοδοχεία τους και να κοιμηθούν στους δρόμους και στις πλατείες του νησιού.

Η ζωή στο νησί έχει

ήδη αρχίσει να επιστρέφει στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Άξιο αναφοράς είναι πως η κρατική μηχανή κινήθηκε αστραπιαία για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ενόψει μάλιστα της περιόδου που περιμένουν τουρίστες.

Η άμεση κινητοποίηση ήταν λόγος που κράτησε και ο κόσμος την ψυχραιμία του για τα δεδομένα, και επιστρέφει στην κανονικότητα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου έχουν υποστεί ζημιές κυρίως παλιά κτίρια της δεκαετίας του ’20 και του ’30, ενώ πιο σοβαρές είναι οι ζημιές στο λιμάνι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η καθοριστική επιθεώρηση στο λιμάνι από ειδικούς λιμενολόγους – μηχανικούς και καθηγητές του Πολυτεχνείου που βρίσκονται στο νησί, ενώ θα γίνουν και υποβρύχιες λήψεις από δύτες για να υπάρξει σαφής εικόνα των ζημιών.

Χθες πάντως έδεσε με επιτυχία το Blue Star στο λιμάνι του Κέφαλου, αποκαθιστώντας τη θαλάσσια συγκοινωνία της Κω με τον Πειραιά

To μπαρ, η οροφή του οποίου κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό στην Κω, στερώντας τη ζωή από 2 νεαρούς τουρίστες, ηλικίας 27 και 39 ετών, ήταν στην καρδιά του νησιού. Η περιοχή, τα Εξάρχεια, όπως λέγονται, σφύζει από ζωή με τα μπαράκια να είναι συνεχώς γεμάτα.

Ο Τούρκος που σκοτώθηκε

Το κτίριο χτίστηκε περίπου τη δεκαετία 1920-1930 κι είναι ένα από τα πιο παλιά κτίρια της πόλης.

Η στιγμή που η Πυροσβεστική βρίσκει τα πτώματα

Οι εικόνες από το σημείο συγκλονίζουν. Άνθρωποι μιλούν στα κινητά τους με τους αγαπημένους τους για να δουν αν είναι καλά, άλλοι ψάχνουν στα συντρίμμια, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής έχουν εντοπίσει τα πτώματα των δύο άτυχων τουριστών. Όπως θα δείτε στο video τους σκεπάζουν με μαύρες σακούλες και τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Το άρθρο Κως: Στους δρόμους κοιμήθηκαν οι τουρίστες- Το νησί βρίσκει πάλι τους ρυθμούς του (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα