«Παγώνουν» οι επίσημες επαφές Παλαιστινιακής Αρχής-Ισραήλ με απόφαση Αμπάς

01:19 22/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι εναντίον τους, που σημειώθηκε στον ισραηλινό οικισμό Νεβέ Τσουφ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό και ΜΜΕ. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη σε μια σειρά αιματηρών επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη την τελευταία εβδομάδα. Νωρίτερα, άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί σε συγκρούσεις γύρω από το Όρος του Ναού με αφορμή τα ισραηλινά μέτρα ασφαλείας στον ιερό χώρο, ενώ ο Παλαιστίνιος

πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε επίσημη επαφή με το Ισραήλ.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή όλων των επίσημων επαφών με το Ισραήλ, έως την άρση των νέων μέτρων ασφαλείας που εφάρμοσαν οι ισραηλινές αρχές περιμετρικά της Πλατείας των Τεμενών (του Όρους του Ναού), μεταξύ άλλων εωσότου το Ισραήλ αφαιρέσει τους ανιχνευτές μεταλλικών αντικειμένων, καθώς τα νέα μέτρα εκλαμβάνονται ως ισραηλινή απόπειρα μεταβολής του στάτους κβο.

Ο Αμπάς έκανε τις δηλώσεις αυτές σε δημοσιογράφους στον απόηχο των συγκρούσεων που ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστίνιων διαδηλωτών και των ισραηλινών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου έχασαν την ζωή τους 3 άνθρωποι και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Ιερουσαλήμ: Πεδίο μάχης η πλατεία των Τεμενών -Νεκροί και τραυματίες (video)

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση ότι τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες μαχαιρώθηκαν θανάσιμα όταν Παλαιστίνιος εισέβαλε στο σπίτι τους στη Δυτική Όχθη και ότι ο δράστης δέχθηκε πυρά.

Το ραδιοφωνικό δίκτυο του Ισραήλ αναγνώρισε τον δράστη ως έναν 19χρονο Παλαιστίνιο από το χωριό Κομπάρ στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Ραμάλα. Δεν έγινε γνωστό εάν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα