Σε καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους αποδίδεται και η νέα επίθεση στο Ιράκ

07:11 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Βαγδάτη όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε νοσοκομείο. Ο βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε σε συγκέντρωση σιιτών στη συνοικία Καράντα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Διαδίκτυο του Άμακ, όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν ότι άλλοι 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από τον τόπο της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας του

περασμένου Ιουλίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 324 άνθρωποι. Επρόκειτο για μια από τις πιο χειρότερες επιθέσεις στο Ιράκ, αφότου οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους ανέτρεψαν τον Σαντάμ Χουσέιν πριν από 13 χρόνια.

Οι τζιχαντιστές απώλεσαν εδάφη τον τελευταίο χρόνο κατά τις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, και σιιτικών πολιτοφυλακών, οι οποίες υποστηρίζονται από το Ιράν, όμως αυτού του είδους οι βομβιστικές επιθέσεις δείχνουν πως έχουν ακόμη τη δυνατότητα να δρουν πέραν της επικράτειας που βρίσκεται υπό την κατοχή τους, στο βόρειο και το δυτικό τμήμα της χώρας.

Οι επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ, που κατέλαβαν το ένα τρίτο του ιρακινού εδάφους το 2014, συνέβαλαν στην αναζωπύρωση της θρησκευτικής σύγκρουσης στο Ιράκ μεταξύ της σιιτικής πλειονότητας και της σουνιτικής μειονότητας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα