«Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» στην ΕΡΤ1

05:53 6/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το τέταρτο επεισόδιο του ένατου κύκλου της αστυνομικής και δραματικής σειράς μυστηρίου, «Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό» (Agatha Christie’s Poirot), παραγωγής Αγγλίας 2000-2006 – (Σεζόν: 7-10), θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:15.
(Κύκλος 9ος). Επεισόδιο 4ο: «Τραγικό ιντερμέτζο» (The Hollow)

Υπόθεση: Ενώ ο Πουαρό περνάει το Σαββατοκύριακο, στο Χόλοου, έξω από το Λονδίνο,

προσκαλείται για δείπνο από τον Σερ Χένρι και τη Λαίδη Άνγκατελ στο εξοχικό τους, όπου του δίνεται η ευκαιρία να παρατηρήσει την ασυνήθιστη οικογένεια Άνγκατελ, τις μεταξύ τους σχέσεις αλλά και τους άλλους φιλοξενούμενους.

Την επομένη μέρα, ένας από τους καλεσμένους, ο Τζον Κρίστοου, δολοφονείται. Ο Πουαρό γίνεται μάρτυρας μιας σκηνής, που φαίνεται περιέργως σκηνοθετημένη δίπλα στην πισίνα. Η Γκέρντα, η σύζυγος του Τζον, στέκεται δίπλα του μ’ ένα όπλο στο χέρι, ενώ τα άλλα μέλη της οικογενείας εμφανίζονται δειλά-δειλά ο ένας μετά τον άλλο, από διάφορα μέρη προς την πισίνα.

Η αστυνομία καταφτάνει και αρχίζει την έρευνα. Ο Σερ Χένρι ζητάει από τον Πουαρό να κάνει τη δική του έρευνα. Υπάρχει ένας αριθμός υπόπτων που φαίνεται ότι ο καθένας είχε τα δικά του κίνητρα για να σκοτώσει τον Τζον: η πρώην ερωμένη του, Βερόνικα Κρέι, την οποία είχε να συναντήσει 12 χρόνια, αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά στο δείπνο. Η σύζυγός του Γκέρντα, η οποία ήταν βαθιά πληγωμένη από τις εξωσυζυγικές του περιπέτειες. Η τελευταία ερωμένη του Ενριέτα Σάβερνακ, η Μιτζ Χάρντκαστλ, η οποία ήταν πολύ ερωτευμένη μαζί του αλλά την αγνοούσε συνεχώς, καθώς και ο Έντουαρντ Άνγκατελ, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με τη Μιτζ.

Είναι προφανές ότι το φόνο διέπραξε η Γκέρντα, εκείνη όμως το αρνείται. Θα μπορούσε να ήταν στημένο;

Ο Πουαρό, στην προσπάθειά του να βρει την άκρη του νήματος, αρχίζει να πιστεύει ότι κάποιος του παίζει παιχνίδια. Ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ, αντιλαμβάνεται ότι όλη η οικογένεια προσπαθεί να προστατέψει κάποιον.

Στο επεισόδιο αυτό πρωταγωνιστούν ο Ντέιβιντ Σάτσετ (στο ρόλο του Ηρακλή Πουαρό) και οι Τζόναθαν Κέικ, Μέγκαν Ντοντς, Σάρα Μάιλς, Κλερ Πράις, Έντουαρντ Χάρντγουϊκ.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Σάιμον Λάνγκτον.

Το σενάριο είναι του Νικ Ντίαρ, βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι «Τραγικό ιντερμέτζο» (Hollow).

Keywords
Τυχαία Θέματα