Σε 15 ημέρες ξεκινούν τα έργα – έτσι θα γίνει το κέντρο του Ηρακλείου (μελέτη)

12:03 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η σύμβαση για το μεγάλο έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου, υπεγράφη χθες από το δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, με συμβατικό κόστος 1,6 εκατομμύρια ευρώ και συνολικό προϋπολογισμό 4,6 εκατομμύρια ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι 18 μήνες.
Το έργο, που αφορά στην ανάπλαση και πεζοδρόμηση του “σταυρού” της πόλης, από τη λεωφόρο Δικαιοσύνης μέχρι την Καλοκαιρινού, θα γίνει τμηματικά, προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Η έναρξη των εργασιών αναμένεται σε δεκαπέντε ημέρες.
“Ως ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει ποτέ

στο Ηράκλειο” το χαρακτήρισε ο κ. Λαμπρινός, προσθέτοντας ότι, με την ολοκλήρωσή του, θα αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο η όψη του ιστορικού κέντρου, δίνοντας τουριστική και επιχειρηματική ώθηση σε ολόκληρη την πόλη.
Για τις προβλεπόμενες παρεμβάσεις μίλησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης και ο εκπρόσωπος του αναδόχου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έργου (Παρουσίαση ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ).
Το συγκεκριμένο έργο, που δρομολογήθηκε από τις δημοτικές αρχές του Κώστα Ασλάνη και του Γιάννη Κουράκη, αποτελείται από μια ενότητα παρεμβάσεων, που εντάσσονται στο τμήμα της μελέτης «Προστασίας και ανάδειξης της παλιάς πόλης Ηρακλείου». Περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης στις λεωφόρους Ίδης και Δικαιοσύνης, στην οδό 1821, σε τμήμα της οδού Έβανς από την οδό Αβέρωφ έως την λεωφόρο Δικαιοσύνης (γνωστή ως μικρή Έβανς), σε τμήμα της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη και σε τμήμα της λεωφόρου Καλοκαιρινού. Στο έργο περιλαμβάνονται, επίσης, τα τμήματα των συμβολών Καλοκαιρινού – Ψαρομηλίγκων – Ταγματάρχη Τζουλάκη – Ίδης, Ίδης – 1821 – Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνης – Έβανς καθώς και οι δύο πλατείες που δημιουργούνται μεταξύ των τριών σημαντικών δημοσίων κτιρίων της Οθωμανικής περιόδου, που βρίσκονται στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης (Περιφέρεια Κρήτης, Δικαστήρια, πρώην Αστυνομική Διεύθυνση).
Στο μεταξύ, αύριο, συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, το οποίο θα συνεδριάσει στις 6 το απόγευμα, η σύμβαση του δήμου με το αστικό ΚΤΕΛ για τη δρομολόγηση μίνι – μπας από και προς το κέντρο της πόλης, κάτι που εντάσσεται στα νέα δεδομένα που φέρνει το έργο της ανάπλασης στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα