Σχόλιο Κ. Μητσοτάκη για τη στάση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα για τη Βενεζουέλα

22:54 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βενεζουέλα.

«Αρνήθηκαν συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αρνήθηκαν

συζήτηση στη Βουλή. Καταψήφισαν στο ευρωκοινοβούλιο. Εκτίθενται διεθνώς για χάρη του Μαδούρο. Αγάπη που δεν κρύβεται.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) April 27, 2017

Οι τρεις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου, Κ. Κούνεβα) είχαν επιλέξει να ψηφίσουν «απέχω» από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη Βενεζουέλα, ενώ ο 4ος, ο Κ. Χρυσόγονος δεν συμμετείχε καν.

Σε ψήφισμα που ενέκριναν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, οι ευρωβουλευτές «καταδικάζουν σθεναρά τη βάναυση καταστολή που ασκήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας, καθώς και από άτακτες ένοπλες ομάδες, κατά των ειρηνικών διαδηλωτών».

Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης την κυβέρνηση του Καράκας να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περίπου τριάντα άνθρωποι και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους υπευθύνους, αλλά και να διασφαλίσει το δικαίωμα στις διαδηλώσεις.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε με 450 ψήφους (35 κατά και 100 αποχές), υποστήριξαν οι μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα