Το πολυβραβευμένο «Κεντρί» στην ΕΡΤ2

22:54 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πολυβραβευμένη γκαγκστερική περιπέτεια, «Το κεντρί» (The sting), παραγωγής ΗΠΑ 1973, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 και ώρα 22:15, στο πλαίσιο της ζώνης «Το σινεμά στο σπίτι σας».

Υπόθεση: Σικάγο, 1930. Ο Τζόνι Χούκερ, είναι ένας μικροαπατεώνας που μόλις έχει κλέψει έναν γνωστό αρχιμαφιόζο. Όταν όμως ο αρχιμαφιόζος σκοτώνει το μέντορα και συνεργάτη του, ο Τζόνι ζητάει βοήθεια από τον Χένρι Γκόντορφ, έναν πανέξυπνο κομπιναδόρο, με σκοπό να πάρει εκδίκηση για

το φόνο του μέντορά του. Έτσι, καταστρώνουν ένα πολύπλοκο σχέδιο για να εξαπατήσουν τον αρχιμαφιόζο και να αποκομίσουν ένα μεγάλο ποσό. Για να το καταφέρουν αυτό συγκεντρώνουν τους πιο ταλαντούχους απατεώνες της πόλης για να τους βοηθήσουν. Εξαιτίας της πολυπλοκότητας του σχεδίου τους, το ρίσκο είναι μεγάλο, ενώ συνεχώς εμφανίζονται «παίκτες», οι οποίοι θέλουν να πάρουν και αυτοί ένα μερίδιο από τα κέρδη.

Η ταινία έχει τιμηθεί με 7 Όσκαρ. Συγκεκριμένα: καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, καλύτερης ενδυματολογίας, καλύτερου μοντάζ, καλύτερης σκηνογραφίας, καλύτερης πρωτότυπης συλλογής τραγουδιών ταινίας.

Έχει αποσπάσει συνολικά 16 βραβεία και έξι υποψηφιότητες.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Ρόι Χιλ.

Πρωταγωνιστούν: Πολ Νιούμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Σο, Τσαρλς Ντέρνινγκ, Αϊλίν Μπρέναν, Χάρολντ Γκουλντ, Ρέι Γουόλστον, Ρόμπερτ Ερλ Τζόουνς.

Διάρκεια: 135΄

Keywords
Τυχαία Θέματα