Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Ακόμα δεν έχουν προκηρυχτεί θέσεις εκπαιδευτικών

08:36 2/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Θεσμός με ιδιαίτερη κοινωνική σημασία είναι τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ) και εκπαιδευτικοί των οποίων τα στοιχεία είναι στη διάθεσή μας και εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα, μας μετέφεραν τις ανησυχίες τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί την τελευταία περίοδο. O λόγος είναι ότι ακόμα

δεν έχουν προκηρυχτεί θέσεις υποδιευθυντών, μόνιμων εκπαιδευτικών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών.

-Ποια είναι η κατάσταση στα ΣΔΕ;

-Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μια τάση υποβάθμισης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Κενές θέσεις, καθυστερήσεις, απαξίωση, έλλειψη χρηματοδότησης, ήταν μερικά από τα προβλήματα που υπήρξαν. Η φετινή σχολική χρονιά όμως, όχι μόνο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο διοικητικής ασυνεννοησίας, αλλά υπερέβη και τα όρια της λογικής και του αυτονόητου.

Γιατί είναι λογικό και αυτονόητο ότι ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να αποστέλλονται οι ωρομίσθιοι καθηγητές σε ένα σχολείο τον … Μάρτιο, όταν η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει. Είναι λογικό και αυτονόητο ότι ακόμα κι εάν υπάρχουν κάποια κενά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, η διοίκηση θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να τα καλύψει σε εύλογο χρονικό διάστημα.

-Πώς συνέβη αυτό;

-Οι διοικητικοί μηχανισμοί που είχαν την ευθύνη για τον τομέα αυτό δεν ανταποκρίθηκαν στο αυτονόητο. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, διαμαρτυρίες, επιστολές εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών, διευθυντών των Σχολείων, για λόγους ακατανόητους άφηναν τους μήνες να περνούν χωρίς να προκηρύσσουν τις θέσεις των ωρομισθίων και στο τέλος, όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, χρησιμοποίησαν… τους περσινούς πίνακες, όπως θα μπορούσαν να είχαν κάνει από τον Σεπτέμβριο και τοποθέτησαν στα σχολεία τους περσινούς καθηγητές! Και σα να μην έφτανε αυτό, τιμώρησαν, αντί για τους εαυτούς τους, τα σχολεία!

Keywords
Τυχαία Θέματα