H ομάδα-θαύμα της Oυαλίας στα ημιτελικά του Euro2016!

00:31 2/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ποιός να το περίμενε πριν αρχίσει ο «μαραθώνιος» του Euro2016, ότι η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, η Ουαλία, θα «έβαζε τα γυαλιά» στους μεγάλους της Ευρώπης και θα έφτανε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης πετώντας εκτός συνέχειας το Βέλγιο με 3-1 και μάλιστα με ανατροπή!

Η ομάδα του Γκάρεθ Μπέϊλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 13ο λεπτό του προημιτελικού αγώνα στη Λιλ με τον Ναϊνγκολάν, βρήκε το σθένος και «χτύπησε» το Βέλγιο εκεί που «πονούσε», στην άμυνα. Αρχικά ισοφάρισε με τον Γουΐλιαμς στο 31΄ και

στο δεύτερο ημίχρονο ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με τους Κανού (55΄) και Βόουκς (86΄) που φέρνει την μοναδική πια ομάδα της Βρετανίας στην διοργάνωση, την Ουαλία, στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία του Ρονάλντο την προσεχή Τετάρτη στη Λιόν.

Με τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα το Βέλγιο, καθώς ο Ζορντάν Λουκάκου (αδελφός του Ρομελού), ο Ντεναγέρ και ο Καράσκο επελέγησαν στο αρχικό σχήμα. Αντίθετα, η μοναδική «πινελια» του Κρις Κόουλμαν σε σχέση με το ματς εναντίον της Σλοβακίας, ήταν ο Ρόμπσον-Κανού αντί του Βόουκς στην επίθεση. Κι αυτό έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό.
Το Βέλγιο μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, κλείνοντας τους Ουαλούς στην περιοχή τους και έχασαν απίθανη τριπλή ευκαιρία μόλις στο 7΄:

Keywords
Τυχαία Θέματα