Σάμος: Την αποσυμφόρηση από τους μετανάστες ζητά η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

11:52 14/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα των προσφύγων μεταναστών, που υπερβαίνουν τη χωρητικότητα του hot spot ( 850 θέσεις ), αποτελεί μονόδρομο. Η δυνατότητα του νησιού και των υποδομών του να φιλοξενεί με όρους αξιοπρέπειας πρόσφυγες είναι περιορισμένη. Το ενδεχόμενο δημιουργίας δεύτερου hot spot θα επιδεινώσει την κατάσταση και μας βρίσκει αντίθετους» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Σάμου. Επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής το οποίο, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις

και τη συνεχή ενημέρωση από τον βουλευτή και τις αρχές του τόπου, επιμένει δογματικά στην άρνηση της μεταφοράς προσφύγων στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να προτείνει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο.

Τα μέλη της Ν.Ε επισημαίνουν την ένταση που υπάρχει στην τοπική κοινωνία σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και εκφράζουν την ανησυχία τους για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Από τη μία η σταδιακή αύξηση του αριθμού των προσφύγων / μεταναστών σε δυσθεώρητα ύψη ( κοντά στις 3000 ), με αποτέλεσμα να ζουν σε άθλιες συνθήκες, τις οποίες επιδεινώνει η έλευση του χειμώνα, να αισθάνονται εγκλωβισμένοι στο νησί, χωρίς να γνωρίζουν πόσο θα διαρκέσει η αιχμαλωσία τους και από την άλλη τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Σαμιωτών μετά από ένα καλοκαίρι με μειωμένη τουριστική κίνηση, που τους δυσκολεύει να διαχειριστούν το πρωτόγνωρο γεγονός της μακροχρόνιας συνύπαρξης με τόσο μεγάλο αριθμό αγνώστων ανθρώπων καλλιεργούν σύμφωνα με την ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Τέλος η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για απόπειρα παραγόντων του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου περασμένων δεκαετιών, να επανέλθουν στο προσκήνιο, με προφανή στόχευση στις επόμενες δημοτικές εκλογές, πατώντας στην υπαρκτή προσφυγική κρίση και υιοθετώντας έναν ακραίο εθνικιστικό λόγο, με αιχμές την κινδυνολογία και την ισλαμοφοβία, που δίχασε την κοινωνία, ανέβασε κατακόρυφα την ένταση και δημιούργησε εύφορο έδαφος για την ρητορική του μίσους και την στοχοποίηση προσφύγων και αλληλέγγυων, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα