Σάμος: Όχι στην ηλεκτρονική ψήφο από την Αγωνιστική Συνεργασία

10:21 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αντίθεσή της για τη διεξαγωγή εκλογών με ηλεκτρονική ψήφο εκφράζει η Παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία μέσω ανακοίνωσής της για τις επικείμενες εκλογές της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο σύλλογο υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η συγκεκριμένη

παράταξη εξέφρασε τη διαφωνία της για την διεξαγωγή εκλογών με «ηλεκτρονική ψηφοφορία», μέθοδο όπως δήλωσε «που επιθυμεί και προωθεί η πλειοψηφούσα παράταξη» ενώ χαρακτήρισε τη διαδικασία διαλυτικό στοιχείο ως προς τη λειτουργία του Σωματείου.

«Η παράταξή μας δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν συναινεί στην διεξαγωγή εκλογών χωρίς εφορευτικές επιτροπές, δικαστικούς ή δικηγόρους παντού όπου θα γίνουν οι εκλογές, πράγμα το οποίο εκφράσαμε και στη Γ.Σ. Διαφωνούμε με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία». Δεν θα πάρουμε μέρος σε τέτοιου τύπου εκλογές, που διαμορφώνουν λανθασμένη αντίληψη και συνείδηση στους συναδέλφους και που δεν εγγυούνται την μυστικότητα της διαδικασίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Παράταξη Αγωνιστική Συνεργασία και συνεχίζει «Είναι επικίνδυνη η διεξαγωγή των εκλογών με «ηλεκτρονική ψηφοφορία» είτε στο όνομα της χαμηλής συμμετοχής, είτε στο όνομα της κακής οικονομικής κατάστασης των σωματείων και του οικονομικού κόστους για την ύπαρξη δικαστικών. Άποψη που προωθείται έντονα τα τελευταία χρόνια απ όλους αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, αμέτοχους από τους αγώνες και από το κίνημα (κόμματα που ακολουθούν αντιλαϊκή πολιτική, το Ευρωκοινοβούλιο που συζητάει ακόμη και την διεξαγωγή των ευρωεκλογών με αυτόν τον τρόπο, συνδικαλιστικές παρατάξεις κλπ). Είναι οι ίδιοι που αναγάγουν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσα αντίστασης και οργάνωσης αγώνων και όχι απλά ως ένα μεν χρήσιμο εργαλείο αλλά που αυτή τη στιγμή, μέσα σε αυτή την κοινωνία, είναι ελεγχόμενο και στα χέρια του ταξικού μας αντιπάλου. Καλούμε την Ομοσπονδία να πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Κύρια καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, αλλά ακόμη και τώρα να πάρουν την ευθύνη για την περιφρούρηση των εκλογών με το να πιέσουν να στηθούν κανονικές κάλπες σε όλα τα νησιά».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα