Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 18-01-2017

10:21 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Καιρικό
Αλυσίδες απαραίτητες σε ορεινό όγκο Ροδόπης και Ξάνθης
Το νέο κύμα κακοκαιρίας που όπως διατείνονται οι υπεύθυνοι θα είναι πιο ήπιο για την περιοχή μας, έχει ασπρίσει τον ορεινό όγκο, ενώ στα πεδινά βρέχει κυρίως.
Σε ότι αφορά τη χρήση Αντιολισθητικών αλυσίδων στη Ροδόπη, χρειάζονται στο ορεινό δίκτυο του Δήμου Αρριανών και συγκεκριμένα, Οργάνης-Κύμης, Ραγάδα-Εσοχή-Μυρτίσκη-Βυρσίνη-Πάτερμα-Κάρδαμο.
Στο Δήμο Μαρώνειας-Σαππών αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται από Νέα Σάντα-Δέρειο,
Νέα Σάντα-Κέχρο-Χλόη.
Στην

Ξάνθη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Μύκης. Από το 31ο χλμ μέχρι τον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κων/νου. Στην επαρχιακή οδό Λειβαδίτη-Δασικού χωριού Σταυρούπολης.
Στην Επαρχιακή οδό Λυκοδρομίου-Καλλιθέας-Δασικού Χωριού Σταυρούπολης.
Κόμματα
Επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας προς τον Ιλχάν Αχμέτ για τον μπασμά
Προσωπική επιστολή απέστειλε λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2016, ο ευρωπαίος επίτροπος γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, Φίλ Χόγκαν στον βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ.
«οι εκτάσεις για την καλλιέργεια του καπνού, όπως επίσης και εκτάσεις όπου καλλιεργούνται και άλλα είδη προϊόντων, μπορούν να επωφεληθούν από οικονομική ενίσχυση στο πλαίσιο του καθεστώτος της ΕΕ για τις άμεσες ενισχύσεις στους γεωργούς και από τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Ιρλανδός στην καταγωγή, επίτροπος γεωργίας.

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Ροδόπης
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εξαπέλυσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Σύριζα Ροδόπης για την προσχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Αυτές οι τακτικές εντυπωσιασμού του Σύριζα Ροδόπης δε θα τον βοηθήσουν στην απέλπιδα προσπάθεια του να ξαναβγεί στην κοινωνία μετά από τις βαριές αντιλαϊκές μεθόδους που εφάρμοσε» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και σημειώνεται «δε δεχόμαστε κριτική από αυτούς που ότι δεν αφορά τα του οίκου τους είναι λαλίστατοι άλλα για τα δικά τους κακώς κείμενα μένουν άφωνοι».
Αυτοδιοίκηση
Καμμία ολιγωρία στα σχολεία λέει ο Δήμος Κομοτηνής
Καμμία ολιγωρία και με πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Κομοτηνής , ανέλαβε και αποκατέστησε τις ζημιές στα σχολικά κτίρια, όπου υπήρχαν, για να τα καταστήσει λειτουργικά από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους, μετά την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδος.

Σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής, δεν προκύπτει από πουθενά στο έγγραφο του Δήμου Κομοτηνής έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Εξάλλου ο Δήμος Κομοτηνής έχει δρομολογήσει έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών για καύσιμη ύλη (πετρέλαιο) στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο, μιας και η κρατική επιχορήγηση παρουσιάζει καθυστέρηση.

«Μας αιφνιδίασε δυσάρεστα ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε ο «Σπάρτακος» το θέμα, καθώς δεν μας έχει συνηθίσει ως τώρα σε φθηνούς λαϊκισμούς», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής.

Απάντηση Σπάρτακου προς Δήμο Κομοτηνής
«Προφανώς εμείς και η δημοτική Αρχή δεν αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο τις λέξεις «εκμεταλλεύομαι» και «λαϊκισμός». Οι δημότες ας δουν τα ερωτήματα που θέσαμε και μπορούν να κρίνουν μόνοι τους. Πάντως ως παράταξη παραμένουμε στην ίδια εποικοδομητική γραμμή, αναγνωρίζοντας όσα θετικά γίνονται (π.χ. η δημοτική επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών) και σημειώνοντας όσα …δεν γίνονται (π.χ. ένας απολογισμός των αναγκών στα σχολικά κτίρια).
Έτσι τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε στον ΣΠΑΡΤΑΚΟ την αντιπολίτευση – και δεν θεωρούμε ότι είναι στα καθήκοντά μας το …χάιδεμα των αυτιών του δημάρχου», τονίζει η δημοτική παράταξη Σπάρτακος.

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για το Ιντερενγκ
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοκλήρωσε με επιτυχία την εναρκτήρια τεχνική συνάντηση του έργου INTERREG MED CO-EVOLVE που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 12 και 13 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για ένα έργο του προγράμματος INTERREGMED 2016 και στόχος του είναι να αναλύσει και να προωθήσει τη συν-εξέλιξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των φυσικών συστημάτων σε τουριστικές παράκτιες περιοχές, επιτρέποντας τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών δραστηριοτήτων, με βάση τις αρχές της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Παράκτιας Ζώνης και τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Ξεκινούν οι διαλέξεις της Ακαδημίας-Δομής Δια βίου μάθησης της ΠΑΜ-Θ
Οι διαλέξεις της «ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ΔΟΜΗΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ» συνεχίζονται σήμερα σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Για την περίοδο 2016-2017 έχουν εγγραφεί στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ 473 πολίτες σε όλη την Π.Α.Μ.Θ., ενώ συνολικά 76 Καθηγητές του Δ.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ, πραγματοποιούν στις Περιφερειακές Ενότητες τις διαλέξεις σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες.

Επίσκεψη Δημάρχου Αρριανών στον Περιφερειάρχη
Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, επισκέφθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Δήμο Αρριανών και πιο συγκεκριμένα τα μεγάλα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται σε οικισμούς του Δήμου καθώς και τα προβλήματα άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων.
Ο κ. Μέτιος αναγνώρισε το μέγεθος των προβλημάτων στην περιοχή και θα προχωρήσει σε ενέργειες ώστε τα έργα ύδρευσης να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας.

Παράσταση διαμαρτυρίας των δημοτικών υπαλλήλων
Παράσταση διαμαρτυρίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων στα γραφεία του ελεγκτικού συνεδρίου Ροδόπης σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας. Χώρος προ-συγκέντρωσης ορίζεται το δημαρχείο Κομοτηνής στις έντεκα το πρωί.

ΑΜΕΑ

Εκκίνηση για την για την ανακαίνιση των γραφείων ΑμεΑ Ροδόπης
Σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του σωματείου ΑμεΑ Περιφερειακής ενότητας Ροδόπης, Τρύφωνα Καρούντζου, του νομικού συμβούλου του σωματείου, Ιλιάζ Γκιουγκιόρ με τις κυρίες Δέσποινα Πάσσου, διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών και την αρχιτέκτονα, Αλίκη Ξενοδοχείδου, υπαλλήλους του Δήμου Κομοτηνής ,εξέτασαν τα γραφεία που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής επί της οδού Β Παύλου 10 προς τις τρείς δομές που θα στεγάσει, το Σωματείο ΑμεΑ Π .Ε Ροδόπης την περιφερειακή ομοσπονδία ΠΟΜΑμεΑ ΑΜ-Θ και τη εθνική συνομοσπονδία ΕΣΑμεΑ, ώστε να γίνου λειτουργικά και προσβάσιμα προς τα Άτομα με Αναπηρία

Σύλλογοι
Απαγόρευση κυνηγιού
Απαγορεύθηκε το κυνήγι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών μέχρι σήμερα, μετά από σχετική υπουργική απόφαση.

Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη
Για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η εθελοντική δράση «’Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα

Για Πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα τρέξει στην Κομοτηνή η εθελοντική δράση «’Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».
Πρόκειται για μια πετυχημένη πρωτοβουλία εθελοντών για την ενίσχυση αδύναμων οικονομικά και ευπαθών ομάδων, η οποία στηρίχθηκε σθεναρά από τους επαγγελματίες της πόλης.
Η δράση θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με το σκεπτικό, γίνονται εκδηλώσεις και τοποθετούνται σε καφέ και επιχειρήσεις της Κομοτηνής, σάκκοι τους οποίους γεμίζουν οι πολίτες με τρόφιμα και είδη μακράς διάρκειας, για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.
Τα ραδιόφωνα της Ροδόπης συμμετέχουν και προβάλλουν την κορυφαία εθελοντική δράση της πόλης, μέσω κοινού προγράμματος κάθε μέρα από τις 12:10 έως τις 12:30, το οποίο παράγεται κάθε μέρα από διαφορετικό ραδιόφωνο και μεταδίδεται από όλα τα υπόλοιπα.

Πολιτισμός
Εργαστήρι Δημιουργικής γραφής από το ΔΗΠΕΘΕ

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης διοργανώνουν Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής, συνολικής διάρκειας 30 ωρών και τεσσάρων (4) μονάδων ECTS.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές και φοιτητές Ελληνικής και Ξένης Φιλολογίας και θα ξεκινήσει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, με πρώτο εισηγητή τον Κομοτηναίο συγγραφέα και Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής (στις Εκδόσεις Πατάκη και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα), Μισέλ Φάις.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί αυστηρά στα εικοσιπέντε (25) άτομα και οι εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ, έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 10.00 π.μ. με 14.00 μ.μ.
Η σειρά προτεραιότητας θα τηρηθεί με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Aθλητική Ενημέρωση
Πρεμιέρα στο 2ο γύρο σήμερα

Με τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής , πρώτης στο 2ο γύρο , συνεχίζεται σήμερα και αύριο το πρωτάθλημα της σούπερ λιγκ .
Η 2η στη βαθμολογία Ξάνθη υποδέχεται στις 17:15 τον ουραγό Ηρακλή και θέλει να συνεχίσει το σερί νικών ωστε να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη .
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δε θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Λισγάρα ο οποιος θα εκτίσει τη 2η απο τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας , ούτε τον τραυματία Οκάν που θα απουσιάσει για ένα μήνα .

Με Αγροτικό Αστέρα ο Πανθρακικός

Δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι δίνει σήμερα στις 15:00 ο Πανθρακικός που υποδέχεται τον δυνατό φέτος Αγροτικό Αστέρα . Η ομάδα του Κωστα Βασιλακάκη ύστερα από την κακή εμφάνιση και την εκτός έδρας ήττα με 3-0 απο τον Παναιγιάλειο, θέλει να επιστρέψει στις καλες εμφανίσεις και να ξεφύγει απο την επικίνδυνη ζώνη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μυρθιανός, Ψάλτης και Κουσίδης, ενώ επανέρχεται ο Γαβριηλίδης που εξέτισε την ποινή του στο προηγούμενο παιχνίδι. Εξω απο τις θύρες του γηπέδου , θα υπάρχουν σάκοι όπου οι φίλαθλοι θα μπορούν να τοποθετήσουν τρόφιμα , καθώς η ομάδα της Κομοτηνής για άλλη μια χρονιά συμμετέχει στην εκδήλωση .

Η Ξάνθη θέλει τον Μεχία

Για έναν παλιό γνώριμο από τα γήπεδα της Θράκης , τον Αλφρέδο Μεχία , ενδιαφέρεται η Ξάνθη . Ο μέσος απο την Ονδούρα τη διετία 2014-16 αγωνίστηκε στη σούπερ λιγκ με τη φανέλα του Πανθρακικού και εκτός απο την Ξάνθη ενδιαφέρον έχει δείξει και ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα της Ξάνθης ψάχνει για ακόμη έναν παίκτη στη μεσαία γραμμή ώστε ο κ. Λουτσέσκου να έχει αρκετές λύσεις , δείχνοντας πως ο στόχος της ειναι η 5αδα και ο Μεχία είναι ένας από τους παίκτες που εξετάζει. Αν η Ξάνθη θελήσει να παρει τον Μεχία , πολύ δύσκολα θα τον χάσει απο τον Απόλλωνα Σμύρνης , καθώς μπορεί να καταθέσει καλύτερη οικονομική πρόταση στον παίκτη .

Ντέρμπι στην Κομοτηνή

Τα εξ αναβολής παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής για τη Γ´ Εθνική του μπάσκετ θα διεξαχθούν σήμερα στις 18:00. Το ντέρμπι της αγωνιστικής γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο της Κομοτηνής , όπου η τοπική ΑΕΚ θα υποδεχτεί τη Χαλκηδόνα, ψάχνοντας της 11η συνεχόμενη νίκη της που θα την κρατήσει σε τροχιά ανόδου . Δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι δίνει ο ΓΑΣ Κομοτηνή , αντιμετωπίζοντας τον Αστέρα στην Καβάλα .
Συντάκτης Αθλητικού Δελτίου Παναγιώτης Ζιώγας.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, νέα, ξανθη, χλμ, ΠΑΣΟΚ, συριζα, σχολεια, πετρελαιο, med, αλεξανδρουπολη, καβαλα, δραμα, Πρωτοχρονιά, αμεα, εσαμεα, δραση, σθεναρά, δηπεθε, ects, φλώρινα, ηρακλης, εμφάνιση, γαβριηλίδης, ΑΕΚ, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, κλειστα σχολεια, Καλή Χρονιά, κοινωνια, ects, αη βασιλης, το θεμα, αμεα, γηπεδα, εθνικη, ηττα, θεμα, μπασκετ, παιχνιδια, πλαισιο, προγραμμα, ραδιοφωνο, υλη, χλοη, med, αναπηρια, απολλων, αχμετ, βαθμολογια, βιωσιμη αναπτυξη, γαβριηλίδης, γινεται, γινονται, γραφεια, δεσποινα, δημος, δηπεθε, δικτυο, εγγραφες, εγγραφο, ελλειψη, εργα, εμφάνιση, εξελιξη, επιτυχια, εσαμεα, ευρωπη, ζιωγας, ζωνη, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, ιλχάν αχμέτ, ηπιο, εκδοσεις, κυμα, κυνηγι, κτιρια, νικη, ομαδα, ονδουρα, ορεστιαδα, πεμπτη, προβληματα, πρωι, σαββατο, σερι, συγκεκριμενα, σειρα, σθεναρά, σπαρτακος, σουπερ, σωματειο, τμημα, χλμ, χογκαν, ψαλτης, ωρες, ειδη, εμφανισεις, κειμενα, κλειστο, κυριακη, λεξεις, νομικου, ογκο, παιχνιδι, θεματα, θεσεις, θετικα
Τυχαία Θέματα