Κομοτηνή: ΟΧΙ στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ λένε οι λογοθεραπευτές της Ροδόπης

09:37 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όχι στις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΠΥ λένε 15 Λογοπεδικοί – Λογοθεραπευτές της Ροδόπης σημειώνοντας ότι οδηγούν τόσο στην εξαθλίωση του κλάδου, όσο και στην υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που θα παρέχονται.

Σύμφωνα με την Λογοθεραπεύτρια – Ειδική Παιδαγωγό κα Χρύσα Ηλιάδου η νέα σύμβαση υποβιβάζει την ειδική αγωγή οδηγώντας στη «μαζοποίηση» των θεραπειών, θέτει χρονικά όρια στις συνεδρίες, περιορισμούς στον αριθμό των συνεδριών. «Δεν

λαμβάνει καν υπ όψιν το γεγονός ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200.000 γνωματεύσεις θεραπειών και δεν επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα μετατραπούν σε παραπεμπτικά, αφήνοντας ουσιαστικά χωρίς δυνατότητα θεραπειών παιδιών με υπάρχουσες γνωματεύσεις για άγνωστο χρονικό διάστημα» δηλώνει η κα Ηλιάδου.

Παράλληλα, οι Λογοθεραπευτές σημειώνουν ότι οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση οι φορείς ειδικής αγωγής αφού σύμφωνα με το προσχέδιο θα παραμείνουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες από το ΕΟΠΥΥ, ενώ δεν ορίζεται αριθμός συνεδριών και κοστολόγησης αυτών. «Επιβάλλει τη μονομερή αναπροσαρμογή τους όποτε το επιθυμούν, επίσης επιβάλει έκπτωση στις τιμές αφού έχουν πραγματοποιηθεί οι συνεδρίες και clawback για υπέρβαση του προϋπολογισμού χωρίς όμως να υπάρχει προϋπολογισμός ειδικής αγωγής» δηλώνει τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε αυτά τα παιδιά να στερηθούν το χαμόγελό τους».

Οι Λογοπεδικοί και Λογοθεραπευτές της Ροδόπης δεν παραλείπουν να εκφράσουν την αγωνία τους για ενδεχόμενο κλείσιμο δομών, γραφείων και έκπτωση όχι τιμών αλλά υπηρεσιών ειδικής αγωγής με πλήρη υποβάθμιση του κλάδου. Συμπαραστάτες στον αγώνα τους οι Λογοθεραπευτές έχουν βρει τους γονείς των παιδιών που χρειάζονται την ειδική αγωγή. «Ας ξανακοιτάξουν την σύμβαση. Θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν επιστήμονες και η σχέση που έχουμε αναπτύξει με γονείς και παιδιά να συνεχίσει να έχει το επίπεδο που έχει» δηλώνει η κα Ηλιάδου στέλνοντας το μήνυμα της στους υπευθύνους «Η ειδική αγωγή να συνεχίσει να προσφέρεται σε όλα τα παιδιά γιατί όλοι οι γονείς δεν μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις θεραπείες των παιδιών».

Φώτο:Χρύσα Ηλιάδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα