Σαμαράς: Έτος καμπής το 2013, ορατά τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

12:01 4/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Βέβαιος οτι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει στο στάδιο της ανάκαμψης, και ότι τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται στο επόμενο τρίμηνο, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του επιτρόπου Γιόχανες Χαν και του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη. «Βρισκόμαστε στο στάδιο της μετάβασης από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς
χαρακτηρίζοντας το 2013 ως το τελευταίο έτος της ύφεσης.

Το 2013, σημείωσε ο Πρωθυπουργός είναι έτος καμπής το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να φαίνονται σαφώς το επόμενο τρίμηνο και να καταγράφονται στην αγορά έως το τέλος του χρόνου.

Μάλιστα, ο κ.Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι το Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων γεγονός που, όπως σημείωσε αποτελεί σημαντικό σημάδι ανάκαμψης.

Ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει πλέον να βρεθεί εκτός ευρωζώνης, ενώ απαντώντας σε όσους αντιδρούν στα μέτρα και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, είπε ότι μέσα τους εύχονται να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως η κατάσταση είναι κρίσιμη, όμως το κλίμα αλλάζει κι αυτό το διαπιστώνουν κι οι πλέον δύσπιστοι.

«Διαψευστηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι η χωρα θα βγει από το ευρώ» ανέφερε απευθύνοντας επίσης αυστηρό μήνυμα προς τον δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι οι εποχές των χαλαρών ρυθμών για το δημόσιο έχουν τελειώσει

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, όπως υπογράμμισε, την ώρα που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για την έξοδο από την κρίση να καθυστερεί η απορρόφηση ή να χάνονται κονδύλια λογω της γραφειοκρατίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Γιαχανες Χαν σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι εντός της ημέρας θα συζητήσουν την εισήγηση της ελληνικής πλευράς για την έναρξη των έργων των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ενώ ο επίτροπος τόνισε οτι οι κατασκευές θα αρχίσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα του υπ. Ανάπτυξης εντός του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα