Κεδίκογλου: Βρήκαμε την καλύτερη δυνατή λύση - Το απόγευμα η συνάντηση Στουρνάρα με τρόικα

11:11 4/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Το απόγευμα ξεκινούν τελικά οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με το κλιμάκιο των δανειστών ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί, ωστόσο αναβλήθηκε για μερικές ώρες, λόγω καθυστέρησης της άφιξης ενός εκ των επικεφαλής. Ο Γιάννης Στουρνάρας,
θα παρουσιάσει στην τρόικα, την ενιαία διαπραγματευτική θέση, στην οποία κατέληξαν κατά τη χθεσινή συνάντηση τους ο Πρωθυπουργός με τον Ε. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακινήτων, που θα αντικατασταθεί με τον ενιαίο φόρο. Βρέθηκε η καλύτερη δυνατή λύση υπό τις παρούσες συνθήκες και με μείζονα προτεραιότητα, να μη βρεθεί η Ελλάδα με δημοσιονομικό κενό, δήλωσε μιλώντας στην ΝΕΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πετυχαίνουμε μία ελάφρυνση της τάξης του 10-15% σημείωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, εκτιμώντας ότι η πρόταση «θα συμφωνηθεί με την τρόικα, γιατί έχει κοστολογηθεί».

Το κενό ύψους 200 εκατομμύριων Ευρώ, διευκρίνισε, καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τη διεύρυνση της φορολογητέας βάσης και διατηρείται απλώς μόνο ο εισπρακτικός μηχανισμός και μόνο μέχρι τον Δεκέμβριο.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ξεκαθάριζε:

«Δεν βαφτίστηκε το κρέας... ψάρι. Είναι νέος ο τρόπος υπολογισμού και θα είναι μεσοσταθμικά λιγότερος ο νέος φόρος ακινήτων, περίπου 10%-15%» .

Για τη φορολόγηση στα αγροτεμάχια, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τα στοιχεία στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών ενώ όσον αφορά στο Δημόσιο, χαρακτήρισε το σχέδιο Μανιτάκη αξιόπιστο και όπως είπε, «πιστεύουμε ότι θα γίνει αποδεκτό».

Έχει γίνει καλή προετοιμασία και οι θέσεις είναι κοινές, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεδίκογλου, και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η τρόικα θα δεχθεί το σχέδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα