Πτολεμαϊδα: Μεγάλη προσέλευση εγκύων για «ανώδυνο τοκετό» , στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο

14:49 19/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δωρεάν μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής προετοιμασίας στις έγκυες γυναίκες, πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας , από το γραφείο ψυχοπροφυλακτικής για την γονεϊκότητα, το οποίο λειτουργεί στο Νοσοκομείο, με την ευθύνη της μαίας Βάσως Σολαχίδου.

Πρόκειται για δίωρα μαθήματα που περιλαμβάνουν θεωρία, ειδική γυμναστική, ασκήσεις και πρόγραμμα χαλάρωσης, τα οποία γίνονται δύο φορές την εβδομάδα- την Δευτέρα και την Τρίτη το πρωί –μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.

Το γραφείο που είναι γνωστό και ως τμήμα ανώδυνου τοκετού, λειτουργεί πρωτοποριακά στην Δυτική Μακεδονία και παρότι βρίσκεται μόλις στην δεύτερη χρονιά της λειτουργίας του, όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης η υπεύθυνη-μαία Βάσω Σολαχίδου, «μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα των δωρεάν μαθημάτων , περισσότερες από 130 έγκυες γυναίκες από την περιοχή της Εορδαίας αλλά και από την Καστοριά, την Σιάτιστα, το Βελβεντό, τον Φιλώτα, το Αμύνταιο και ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία».

«Στόχος μας είναι να βιώσουν οι έγκυες γυναίκες , όσο γίνεται περισσότερο ευχάριστα και συνειδητά τον τοκετό και να μειωθούν οι καισαρικές τομές που γίνονται αναίτια», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σολαχίδου , υπογραμμίζοντας ότι «είναι σε ανοδική πορεία το τμήμα σε ότι αφορά την προσέλευση των εγκύων» και η κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά στα τηλέφωνα 2463351323 και 6983770008

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ- Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα