Πρόταση για Εξεταστική από ΝΔ για Καμμένο και Noor1

13:07 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του υπ. Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor1 κατέθεσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πρόταση που υπογράφουν οι 76 βουλευτές -με προεξάρχοντες των κκ Μητσοτάκη, Καραμανλή, Σαμαρά- αναφέρεται πως «τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι:

α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σημείο 2. της πρότασης, ο κ. Καμμένος δεν «μπορεί να εξηγήσει επαρκώς τον λόγο για τον οποίο ανέλαβε αυτή την επικοινωνία (σ.σ με τον έγκλειστο Γιαννουσάκη)», μιας και «ο μεγάλος αριθμός επικοινωνιών μεταξύ των 2, αυτονοήτως καταρρίπτει τον ισχυρισμό του Υπουργού περί απλής «παρότρυνσης»».

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στο σημείο 7. εμπλέκει και τον Πρωθυπουργό, μιας και όπως αναφέρεται «προκύπτουν ερωτήματα», όπως, «α) Ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί από τον κ. Υπουργό (σ.σ κ. Πάνο Καμμένο) για τις ενέργειες του και, αν ναι, σε ποια έκταση και σε ποιο χρονικό σημείο; β) Ο Πρωθυπουργός συναίνεσε ή/και ενέκρινε τις ενέργειες του Υπουργού του; γ) Εάν δεν υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση/γνώση του Πρωθυπουργού είναι επιτρεπτό εκ μέρους του Υπουργού για μια τόσο σοβαρή υπόθεση να μην ενημερώνει τον Πρωθυπουργό;».

Η πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής θα πρέπει να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η απόφαση για την σύσταση της ή μη αποφασίζεται με την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών μετά από διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα