Πρόταση φορέων Χίου για προαναχωρησιακό στο «18»

18:40 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Χίου- Βολισσού, γνωστό ως «18», προτείνεται από τη σύσκεψη φορέων του Δήμου Χίου ως το μέρος όπου μπορεί να αναπτυχθεί το προαναχωρησιακό κέντρο προσφύγων- μεταναστών του νησιού.

Στην κλειστή σύσκεψη που τη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, συμμετείχαν οι δύο βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, εκπρόσωποι φορέων και οι πρόεδροι των 7 χωριών που γειτνιάζουν με την περιοχή των Ολύμπων που είχε επιλεγεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως τόπος για το προαναχωρησιακό

κέντρο.

Εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις για να υπερψηφιστεί η θέση στο «18», ως αυτή που δημιουργεί τα λιγότερα προβλήματα στο ρυθμό της ζωής του νησιού και που θα υπάρχουν οι λιγότερες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ψηφίστηκε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, ενώ αποχώρησε από τη σύσκεψη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης. Και οι άλλες δύο παρατάξεις της μειοψηφίας αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη, μην αποδεχόμενες τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου που όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους θα λειτουργήσει σαν φυλακή.

Το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη και των δύο βουλευτών Αντρέα Μιχαηλίδη (ΣΥΡΙΖΑ) και Νότη Μηταράκη (ΝΔ) θα επισκεφθούν στην Αθήνα τον αναπληρωτή Υπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Τόσκα για να του μεταφέρουν την πρόταση, που αναμένεται πως θα συνοδεύεται και με το αίτημα να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο καταυλισμός στη Σούδα.

Στα μείον της περιοχής ότι χρειάζεται να διαμορφωθεί ο χώρος και να φτιαχτούν οι υποδομές. Το «18» όπως είναι γνωστό το σημείο στην τοπική κοινωνία, είναι από τις περιοχές που έχουν πολύ ζέστη το καλοκαίρι και πολύ κρύο το χειμώνα! Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα σκληρές, με μόνο τους κτηνοτρόφους να χρησιμοποιούν την γύρω περιοχή.

Την πρόταση από τον περασμένο Οκτώβριο την είχε καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα