Καβάλα: Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

18:36 26/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Καβάλα θα επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος προήδρευσε στις 11.30 το πρωί σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλου με αντικείμενο σημαντικά αγροτικά έργα του Νομού τα οποία παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ολοκλήρωση τους.

Στην σύσκεψη παρέστησαν οι βουλευτές και οι δήμαρχοι του Νομού καθώς και οι Αγροτικές Ενώσεις αλλά και πρόεδροι αγροτών και κτηνοτρόφων. Θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν η ολοκλήρωση

της ανάπλασης της Ιχθυόσκαλας, το έργο του Φράγματος του Μαρμαρά και το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας Νέστου, αλλά και η έλλειψη προσωπικού στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Επίσης συζητήθηκαν και τα ζητήματα των αποζημιώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις πυρκαγιές στην Θάσο και τον παγετό του Ιανουαρίου, ζητήματα για τα οποία ο υπουργός σημείωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου πως γίνονται προσπάθειες να αποζημιωθούν μέσω του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ όπως έγινε και σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές της Ελλάδος. Σημείωσε δε πως ενημερώθηκε για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν έργα αρμοδιότητας του υπουργείου του για τα οποία θα δρομολογηθούν λύσεις ένταξης τους στο νέο ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα