Eισιτήριο υγείας για τους ανασφάλιστους πολίτες

07:20 21/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Εισιτήριο υγείας αποκτούν οι ανασφάλιστοι πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 200.000 συμπολίτες μας οι οποίοι θα επωφεληθούν μέσα στα επόμενα δυο χρόνια και με το "εισιτήριο υγείας" θα έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.Συνάντηση Πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας


Η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη και πάσχουν, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά

με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στο Μέγαρο Μαξίμου.


«Ο Πρωθυπουργός επέμεινε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση που εντάσσεται στο αντικείμενο των δραστηριοτήτων μας, ούτως ώστε να είμαστε κοντά στον πολίτη, στον πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε ο κ. Λουκουρέντζος εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου.

Επέμεινε, συμπλήρωσε, να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες οι οποίες προσφέρονται μέσων των προγραμμάτων της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, ούτως ώστε να ενισχύσουμε την απορροφητικότητα των κονδυλίων.

«Θυμίζω ότι το υπουργείο Υγείας είχε τη μικρότερη δυνατή επίδοση στον τομέα αυτό» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:


«Προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους ανασφάλιστους πολίτες μας, ήδη θέτουμε σε εφαρμογή το εισιτήριο υγείας για εκείνους οι οποίοι δεν είναι ασφαλισμένοι τώρα.

Στα επόμενα δύο χρόνια διακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας, ανέφερε ο Υπουργός, θα επωφεληθούν από αυτή την επιλογή μας, ενώ ο Πρωθυπουργός επίσης ζήτησε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στο πλαίσιο της τετάρτης προγραμματικής περιόδου, τόσο για την ψυχική υγεία όσο και για την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όλα τα θέματα που συζητήθηκαν στην χθεσινή σύσκεψη θα τεθούν και σε νέα σύσκεψη ώστε να παρουσιαστεί στον Πρωθυπουργό η πρόοδος που θα έχει σημειωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα