Ο Ολάντ με Βενιζέλο και Κουβέλη στο γεύμα του πρωθυπουργού

17:48 19/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα , το θέμα της σταθερότητας της κυβέρνησης αλλά και οι εξελίξεις στην Κύπρο σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές αλλά και το κυπριακό μνημόνιο ήταν στο κέντρο της συζήτησης που είχε ο Φρανσουά Ολάντ με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
στη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στο μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης συζήτησαν και θέματα που αφορούν στη Μέση Ανατολή αλλα και το ενεργειακό και τις γαλλικές επενδύσεις. Πάντως αργότερα σε κατ' ιδίαν συνάντηση του Ολάντ με τον κ. Βενιζέλο στη γαλλική πρεσβεία συζητήθηκε το θέμα της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα αλλα και το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο οποίο, όπως είπε, ο γαλλος πρόεδρος θα υπάρξει επίσημη εκπροσώπηση του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος ενώ συμφώνησαν να εχουν ανοιχτή επαφή μεταξύ τους.
Ολάντ-Κουβέλης
Εγκάρδια και ένθερμη ηταν η συζήτηση ανάμεσα στον Φώτη Κουβέλη και τον Φρανσουά Ολλάντ στη διάρκεια του γεύματος. Ο γάλλος πρόεδρος συμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον κ. Κουβελη μια αποτίμηση για το πείραμα όπως του είπε της τρικομματικής κυβέρνησης, ενώ του επισήμανε οτι ειναι σημαντικό και ενδιαφέρον το ότι ενα κόμμα της αριστεράς μετέχει στην κυβέρνηση σε περίοδο κρίσης. Ο κ. Κουβελης του εξήγησε οτι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ηταν εθνική ευθύνη απέναντι στη χώρα για να μπορέσει αυτή να βγει από την κρίση.
Keywords
Τυχαία Θέματα