Προκαταρκτική έρευνα για το Ωραιόκαστρο

13:30 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ντόμινο αντιδράσεων συνεχίζουν να προκαλούν τόσο η απόφαση του συλλόγου γονέων του 5ου δημοτικού Μελλισοχωρίου να μην δεχτεί προσφυγόπουλα στις αίθουσες του σχολείου όσο και δηλώσεις του Δημάρχου Ωραιοκάστρου που χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικές. Και σε δικαστικό επίπεδο έχει ήδη ζητηθεί η διενέργεια προκαταρτικής έρευνας που έχει παραγγείλει η εισαγγελία πρωτοδικών προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα. Σκοπός της έρευνας να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου σε νεότερες δηλώσεις του επιμένει

ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του σε συγκέντρωση κατοίκων και εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη. Θα ζητήσει από όλους του συλλόγους γονέων του Δήμου να πάρουν αποφάσεις μέσω γενικών συνελεύσεων για το πως τοποθετούνται σε σχέση με την υπουργική απόφαση για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Υπουργείο Υγείας, λοιμωξιολόγοι, ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται υγειονομικό θέμα και χαρακτηρίζουν αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις, αφού τα παιδιά στα κέντρα φιλοξενίας της περιοχή είναι καλυμμένα εμβολιαστικά.

Την έντονη αντίδραση του Υπουργού Παιδείας προκάλεσαν οι τελευταίες εξελίξεις με το Νίκο Φίλη να τονίζει πως το κράτος αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους πρόσφυγες.

Στο γειτονικό δήμο Νεάπολης-Συκεών γονείς του 5ου δημοτικού σχολείου ανοίγουν τα χέρια για να αγκαλιάσουν, όπως τονίζουν, τα παιδιά των προσφύγων σαν να’ναι δικά μας παιδιά υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ήδη στο δικό τους σχολείο φοιτούν δύο παιδάκια από τη Συρία.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου, Ελένη Καμπάκη, Άννα Ομηρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα