Πρόεδρος ΟΛΘ: «Το 2017 η καλύτερη χρονιά της δεκαετίας για τον ΟΛΘ»

11:13 28/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την εκτίμηση ότι το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της συνολικής διακίνησης φορτίων (εμπορευματοκιβώτια και γενικό φορτίο), διατύπωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μέλλιος, επισημαίνοντας ότι «η αύξηση αυτή επιτυγχάνεται με τον υπάρχοντα εξοπλισμό και με μεγάλες προσπάθειες των στελεχών

και των εργαζομένων του Οργανισμού».
Σύμφωνα με τον κ. Μέλλιο, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ο ΟΛΘ κατέγραφε αύξηση της τάξης του 20% στη συνολική διακίνηση φορτίου και στον τζίρο, σε σχέση με το 2016. Ωστόσο, μετά την έναρξη της απεργίας των τελωνειακών στην τρίτη βάρδια της Πύλης 16 του ΟΛΘ στις 16 Σεπτεμβρίου, η αύξηση «προσγειώθηκε» στα επίπεδα του 10%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
«Σε αυτά τα επίπεδα, του συν 10%, εκτιμούμε ότι θα κλείσει συνολικά η χρήση, αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά ως το τέλος της χρονιάς. Εκτιμούμε ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά για το λιμάνι, μετά το 2007», είπε ο κ. Μέλλιος. Σε ό,τι αφορά το μηχανολογικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο ίδιος τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2017, που αφορά -μεταξύ άλλων- την ανανέωση του εξοπλισμού και ένα περιβαλλοντικό έργο για το όμβρια, εκτελείται κανονικά και θα ολοκληρωθεί με βάση τα χρονοδιαγράμματα και βάσει των δεσμεύσεων απέναντι στους επενδυτές».
Ερωτηθείς σχετικά με τις προσλήψεις στο λιμάνι και το αν ο ΟΛΘ έχει επαρκές προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, απάντησε: «Είναι προφανές ότι η εταιρεία χρειάζεται προσωπικό αλλά, όπως καταδεικνύει η αύξηση των μεγεθών στο εννεάμηνο, τα μεγέθη δεν επηρεάζονται από την έλλειψη προσωπικού και η πορεία του Οργανισμού παραμένει καλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα