Οι Κύπριοι με «διεθνή καριέρα» σε μπουντρούμια για ναρκωτικά

Μονοπωλεί το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες η σύλληψη 19χρονου μοντέλου στο Χονγκ Κονγκ με ποσότητα κοκαΐνης. Το ενδιαφέρον της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης στράφηκε και στην Κύπρο, μετά από αποκάλυψη συνομιλίας της μέσω γραπτών μηνυμάτων, όπου ανέφερε και τη χώρα μας ως έναν από τους σταθμούς της.

Η Κύπρος

δεν είναι η μοναδική φορά που καταγράφεται ως σταθμός διακίνησης ναρκωτικών. Η γεωγραφική θέση της χώρας και ο δίαυλος τόσο με χώρες της Μέσης Ανατολής όσο και με Ευρώπη, προκαλεί «δέλεαρ» στους εμπόρους προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τη χώρα ως διαμετακομιστικό σταθμό.

Σπαραγμός 19χρονης με κοκαΐνη: «Δεν αντέχω, θα πεθάνω»

Απαρατήρητος δεν πρέπει να μένει στην εξίσωση ούτε και ο παράγοντας «κατεχόμενα», μέσω των οποίων γίνονται ανταλλαγές ναρκωτικών και εν τη απουσία επίσημου ελέγχου, η κατάσταση δύναται να χαρακτηριστεί και ανεξέλεγκτη.

Οι Κύπριοι που «μεγαλούργησαν» στο εξωτερικό

Το SigmaLive, με αφορμή την εν λόγω υπόθεση, ερεύνησε και παρουσιάζει όλες τις περιπτώσεις από το 2013 και μετά, όπου Κύπριοι συνελήφθησαν στο εξωτερικό για υποθέσεις ναρκωτικών που αφορούν εμπορία κοκαΐνης αλλά και κάνναβης.

Συνολικά, καταγράφονται 9 πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν στο εξωτερικό για υποθέσεις ναρκωτικών.

Αναφέρει την Κύπρο ως προορισμό το μοντέλο με την κοκαΐνη

Από το 2013 και μετά:

Περού: Τρεις συλλήψειςΜαλαισία: Δυο συλλήψεις για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών. Οι δυο ήταν Τουρκοκύπριοι και καταδικάστηκαν σε θάνατο δι’ απαγχονισμού.Γαλλία: Μια σύλληψη Κύπριου για κατοχή και εμπορία.Λίβανος: Μια σύλληψη Κύπριου για κατοχή και εμπορία.Τουρκία: Μια σύλληψη Κύπριου για κατοχή και εμπορία.Ιταλία: Μια σύλληψη Κύπριου για κατοχή και εμπορία.Ελλάδα: Αδιευκρίνιστος αριθμός συλλήψεων για κατοχή και εμπορία.

Η καταδίκη της Μαλαισίας

Η εν λόγω καταδίκη είχε προκαλέσει αίσθηση. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει σε πολλές μουσουλμανικές χώρες, όπου η προβλεπόμενη ποινή για εμπορία ναρκωτικών είναι η θανατική καταδίκη.

Οι δυο καταδικασθέντες Τουρκοκύπριοι ήταν κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων και διέμεναν μόνιμα στη Λάρνακα. Οι δύο καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί από τις Μαλαισιανές Αρχές τον Μάιο του 2011 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, προερχόμενοι από το Ντουμπάι.

Οι άλλες υποθέσεις συλλήψεων Κυπρίων στο εξωτερικό

Κύπριοι συνελήφθησαν και για άλλες υποθέσεις στο εξωτερικό κι όχι μόνο για ναρκωτικά. Ελληνοκύπριος δημόσιος υπάλληλος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για «έκλυση ηθών» στην Αίγυπτο.

Συνελήφθη μαζί με Ελληνοκύπριο διπλωμάτη από μυστικό αστυνομικό που είχαν καλέσει στο διαμέρισμά τους για παρέα. Ο διπλωμάτης, λόγω ασυλίας, επέστρεψε στην Κύπρο.

Επίσης, μόλις την περασμένη βδομάδα, Κύπριος επιχειρηματίας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη στη Νότιο Αφρική. Ο Κρίστοφερ Παναγιώτου, μόνιμος κάτοικος Νότιας Αφρικής, εκδικαζόταν για τη δολοφονία της συζύγου του Τζέιντ, μαζί με τον εκτελεστή της και τον άντρα που συνωμότησε μαζί του για τον σχεδιασμό της δολοφονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα