Προανακριτική: Συνεχίζει την κατάθεση ο διευθυντής του ΣΔΟΕ

12:01 28/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση του διευθυντή του ΣΔΟΕ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.Όπως ανέφερε χθες οκ. Παναγιωτόπουλος κατά την πολύωρη κατάθεσή του, αυτή τη στιγμή ελέγχονται κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες
που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Η κατάθεση του αναμένεται να συνεχιστεί όλο το απόγευμα. Σε περίπτωση όμως που ολοκληρωθεί αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής ο πρώην διευθυντής ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκος Λέκκας προκειμένου να ερωτηθεί για τον επίμαχο λογαριασμό των 550 εκατομμυρίων ευρώ της Μαρίας Παντελή.

Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης ζήτησαν από τη Βουλή τις καταθέσεις των Ηλ. Πλασκοβίτη πρώην γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Αν. Μπάνου νομικού συμβούλου του πρώην υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Χρ. Αθανασίου υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εισαγγελείς βρίσκονται προ της ολοκλήρωσης της δικής τους έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων κρατικών υπαλλήλων για τον τρόπο διαχείρισης του επίμαχου υλικού της λίστας.

Τέλος, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Ιωάννη Συμεωνίδη κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης για σειρά δημοσιευμάτων σε βάρος του, τόσο από το περιοδικό «Hot Doc», όσο και από την ιστοσελίδα «Το κουτί της Πανδώρας», που θίγουν- όπως υποστηρίζει- την τιμή και υπόληψή του ως πολιτικού και προσωπικότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα