Πρεμιέρα για την έκθεση – αφιέρωμα στους ανθρώπους του κάμπου

19:47 18/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από το φακό ενός σπουδαίου φωτογράφου, του αείμνηστου Τάκη Τλούπα, ξεκίνησε από σήμερα στο Μύλο του Παππά, το οποίο είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους του κάμπου και τον καθημερινό τους μόχθο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης ταξιδεύουν στη Θεσσαλία του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα και βιώνουν μέσα από τη μοναδική ματιά του Τ. Τλούπα, την καλλιέργεια και την παραγωγή του σιταριού, καθώς και τους τότε πρωταγωνιστές του κάμπου, τους εργάτες και τις εργάτριες στα παραδοσιακά αλώνια. Η προετοιμασία του εδάφους, το όργωμα, η σπορά, ο θερισμός, η συγκομιδή, το λίχνισμα, όλος

ο κύκλος του σιταριού ξεδιπλώνεται μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που απαθανάτισαν τον παραδοσιακό τρόπο καλλιέργειας των σιτηρών στον Θεσσαλικό κάμπο.

Έτσι από σήμερα, η έκθεση του Τάκη Τλούπα: «ο κύκλος του σιταριού, ο κύκλος της ζωής», που φιλοξενείται στον 1ο όροφο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, είναι ανοιχτή στο κοινό κάθε Τρίτη – Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 & 17:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-14:00. Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα.
Η έκθεση του σπουδαίου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα (1920–2003) είναι εγκατεστημένη σε ειδική αίθουσα του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, το οποίο στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του βιομηχανικού συγκροτήματος που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λάρισας με σκοπό τη μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού.

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων αναμένεται να ανοίξει στο σύνολό του μέσα στους επόμενους δύο μήνες, σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής και της αντιδημαρχίας Πολιτισμού. Με την πλήρη λειτουργία του οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν στο εργοστάσιο, να γνωρίσουν τις φάσεις της τεχνολογικής εξέλιξης του Μύλου, τα μυστικά της βιομηχανικής επεξεργασίας του σιταριού, καθώς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν μία σημαντική αλευροβιομηχανία στην καρδιά της Θεσσαλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα