Πρ. Παυλόπουλος προς Βλ. Πούτιν: Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρη την Ευρώπη

18:35 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο υποδεχόμενος τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έφτασε λίγο πρίν τις 17:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου τον υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Συνοδεύεται απο επτά υπουργούς της ρωσικής Κυβέρνησης, τους διευθύνοντες συμβούλους της Γκάζπρομ και της Ρόζνετ και δεκάδες άλλους επιχειρηματίες.

Στις 17:30 ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στις 17:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχθηκε στην επίσημη τελετή υποδοχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Με εξαιρετική χαρά σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία, όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Η ορθοδοξία μπορεί να εμπνεύσει τους ηγέτες, δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική τη συνεργασία ΕΕ-Ρωσίας-ΗΠΑ για να δοθεί τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, θα μπει τέλος και στο δράμα των προσφύγων, αλλά και στη δράση του Ισλαμικού Κράτους.

Από την πλευρά του ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την πρόσκληση, επισημαίνοντας τις βαθιές και διαχρονικές και πνευματικές σχέσεις των δύο λαών.

Στη συνέχεια, ο Ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

The post Πρ. Παυλόπουλος προς Βλ. Πούτιν: Η επίσκεψή σας πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για ολόκληρη την Ευρώπη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα