Τρίκαλα: “Εξερευνητής του κόσμου” για 40 ημέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

17:34 27/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διασκέδαση, δημιουργία, ανάγνωση και… εξερεύνηση, υπόσχεται φέτος το καλοκαίρι, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, συμμετέχοντας για 5η συνεχόμενη χρονιά στην καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με τον διακριτικό τίτλο “Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου”.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν από τις 16 Ιουνίου έως τις 26 Ιουλίου, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, απευθύνοντας πρόσκληση σε μικρούς

και μεγάλους να πάρουν μέρους. “Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσουν τα παιδιά την… εξερεύνηση”, σημειώνει χαρακτηριστικά στη σχετική της πρόσκληση η Δημοτική Βιβλιοθήκη, προσθέτοντας πως “…αυτό το καλοκαίρι, όσοι πάρουν μέρος στην εκστρατεία, θα δοκιμαστούν στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά τους να καταγράφουν ότι βλέπουν, ακούν, γεύονται, ακουμπούν… αλλά και στην πρωτοτυπία να δημιουργούν κάτι καινούργιο από παλιά υλικά και στην τέχνη του να αφηγούνται μια ιστορία…”. Σ’ αυτές τις 40 ημέρες, σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, γονείς και παιδιά αναλαμβάνουν κάθε μέρα μια νέα αποστολή και συμμετέχουν σ’ ένα πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης, παρατηρούν, συγκρίνουν, καταγράφουν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα συμπληρώνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, από την οποία και θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις στους εθελοντές που θα πάρουν μέρος στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Γαριβάλδη 8), στο 2431353564-65 ή να αποστείλει e-mail στη διεύθυνση [email protected].

The post Τρίκαλα: “Εξερευνητής του κόσμου” για 40 ημέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα