«Πολύ υψηλός» κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική

10:51 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επιφυλακή βρίσκονται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που υπάρχει σήμερα για την πρόκληση πυρκαγιών. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μεταξύ των περιοχών στις οποίες η κατηγορία κινδύνου χαρακτηρίζεται «πολύ υψηλή» είναι η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική, μαζί με τη Στερεά Ελλάδα,

τη βόρεια και νότια Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Μιλώντας στον 102fm της ΕΡΤ3 ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης ανακοίνωσε πως από το μεσημέρι θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, ώστε να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευσή του. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και αύριο.

Η πρόκληση και εξάπλωση πυρκαγιών ανά την επικράτεια ευνοείται κατά τα επόμενα εικοσιτετράωρα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν. Ειδικότερα, καθώς υποχωρεί το θερμό κύμα που επηρέασε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες, επικρατούν σε αρκετές περιοχές σταδιακά ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον τόσο για την εκδήλωση, όσο και για τη γρήγορη και απότομη επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Ο δασοπυροσβεστικός μηχανισμός και το σύνολο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ύπαιθρο.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει από τις Περιφέρειες και τους Δήμους αλλά και από όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και γενικότερα την παρουσία τους εντός των δασικών μας οικοσυστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα