Κέρκυρα: Ξεκινά ο ξεχωριστός διεθνής αγώνας Corfu Challenge Max72

10:38 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κέρκυρα θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά ο διεθνής αγώνας των εντυπωσιακών σκαφών ΜΑΧΙ 72.Πρόκειται για επτά ξεχωριστά σκάφη, με ξεχωριστά πληρώματα, ξεχωριστών ιδιοκτητών τα οποία από μόνα τους αποτελούν μια κατηγορία σκαφών, πραγματοποιώντας συγκεκριμένο αριθμό αγώνων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο αγώνας Corfu Challenge θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως

τις 8 Ιουλίου από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών, σε συνεργασία με το International Maxi Association (IMA) και την Κλάση MAXI 72. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Γουβιών, Σπύρος Σγούρος, ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κερκύρας. Έμπνευση για την ιδέα αποτέλεσαν οι νέες προκλήσεις και εμπειρίες που αναζητούσε μία ομάδα ιδιοκτητών MΑΧΙ για την αγαπημένη τους κλάση σκαφών, που θα μπορούσαν ταυτόχρονα να επανασυνδέσουν την ιστιοπλοΐα με τις ιστορικές της ρίζες.

Η Κέρκυρα επιλέχθηκε ως ο κατάλληλος τόπος για τη διεξαγωγή του πρώτου αγώνα – καθώς προσφέρει καινούργιες θάλασσες, καλούς ανέμους, νέες προκλήσεις και πάνω από όλα μία «ανακάλυψη» συνυφασμένη με τη μυθολογία της ιστιοπλοΐας. Το Corfu Challenge έχει συμπεριληφθεί στο ετήσιο πρόγραμμα της κλάσης «2017 Maxi 72 Overall Trophy».
H κλάση των MAXI 72 (M72 Class) ξεκίνησε το 2014, ως μία πρωτοβουλία επτά ιδιοκτητών σκαφών τύπου Mini Maxi που επιθυμούσαν ένα πιο αποτελεσματικό μέσο για την προώθηση και τον έλεγχο των ιστιοπλοϊκών τους αγώνων. Πρόκειται ίσως για τον πλέον θεαματικό αγώνα ιστιοπλοΐας, λόγω του μεγέθους των σκαφών και της εξειδικευμένης δεξιότητας του πολυάριθμου πληρώματος.

Οι αγώνες της συγκεκριμένης κατηγορίας ξεκίνησαν το 2015 και από τότε οι αγωνιστικές συναντήσεις των σκαφών γίνονται στο Key West, την Αντίκουα, Παρθένες Νήσους, St Barth, Newport RI, Βερμούδες, Palma και στη Σαρδηνία στο Porto Cervo. Οι αγώνες διαρκούν συνήθως έξι ημέρες και συμπεριλαμβάνουν και ημέρες προπόνησης και εγκλιματισμού. Οι τοποθεσίες των αγώνων συγκαταλέγονται στον παγκόσμιο χάρτη ποιοτικού τουρισμού αποτελώντας μια μοναδική ευκαιρία προβολής μεσω του ειδικού Τύπου αλλά και μεγάλων δικτύων ενημέρωσης όπως το CNN. Το μήκος των σκαφών κυμαίνεται από 18,7 έως 21,9 μέτρα με 5,50 περίπου μέτρα βύθισμα και 21 άτομα πλήρωμα με επιπλέον μέλη πληρώματος να υποστηρίζουν το κάθε σκάφος από τη στεριά.

Στον αγώνα της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν τα πέντε σκάφη Proteus, Evniki, Bella Mente, Momo και Cannonball.
Εμπνευστής του αγώνα είναι ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Γεώργιος Σακελλάρης ο οποίος μαζί με το μέλος του Ομίλου των Γουβιών Μιχάλη Τσατσόπουλο, επιδίωξαν και κατάφεραν να φέρουν τον αγών στην Κέρκυρα. «Ελπίζουμε, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σακελλάρης, «ο αγώνας αυτός να γίνει θεσμός και εφαλτήριο προκειμένου η χώρα να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού. Η ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού (yachting) συμβάλλει όχι μόνο στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την αξιοποίηση τον τοπικών πόρων, αλλά συμπαρασύρει ανοδικά και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας οι οποίες συνδέονται με τον τουριστικό κλάδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα