Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 03-07-2017

10:22 3/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση
«Πέταξε» ο τουρισμός στην ΑΜ-Θ το τελευταίο τρίμηνο
Πέταξε ο τουρισμός στην κυριολεξία το τελευταίο τρίμηνο Μαρτίου- Απριλίου-Μαΐου στην ΑΜ-Θ, με αποκορύφωμα τις πρόσφατς επισκέψεις 26.000 τουριστών, εκ των οποίων 15.000 Τούρκων, δίνοντας θετικό μήνυμα για το καλοκαίρι.
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης.
Επι πλέον πρόσθεσε πως το αεροδρόμιο της Καβάλας να καταγράφει αύξηση

στο 29% και τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητα για τους καλοκαιρινούς μήνες που αγγίζει το 92%.
Ο κ. Αντωνιάδης στάθηκε στους τρεις άξονες που πρέπει να στραφεί η Περιφέρεια, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, -με εναλλακτικό τουρισμό και γαστρονομία-στις νεες αγορές, Αυστρία, Σκανδιναβικές χώρες , χώρες των Βαλκανίων και τέλος στις επενδύσεις στον τουρισμό, καθώς υπάρχει έλλειψη κλινών.
«Ωστόσο για τις επενδύσεις στον τουρισμό, θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει τον πολεοδομικό χωροταξικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό, ως προς τη δόμηση και τις χρήσεις γης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Αντωνιάδης.

Χρήστος Μέτιος για αναθεώρηση θεσμικού πλαισίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρότασή του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστου Μέτιου, τεσσάρων σημείων την οποία θα καταθέσει στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ενόψει της ανακοίνωσης των προτάσεων της κυβέρνησης για το θέμα:
Τα τέσσερα σημεία είναι:
1. Διατύπωση του αιτήματος προς την κυβέρνηση να καταθέσει επίσημα τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2. Διατύπωση της θέσης υπέρ της ισχυροποίησης του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ενίσχυσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
3. Της αντίθεσης του περιφερειακού συμβουλίου στην εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής.
4. Διατύπωση της θέσης υπέρ της διατήρησης του θεσμού των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών.

Κόμματα
Αναφορά Ι Αχμέτ για ΚΥ Ιάσμου
Αναφορά προς τον υπουργό υγείας κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ .
Στην αναφορά επισυνάπτεται το Υπόμνημα του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ιάσμου Βαλέριου Κεσίδη, της προέδρου του σωματείου των εργαζομένων των Κ.Υ Ιάσμου και Σαπών Νατάσσας Παστελματζή και του αντιπροσώπου της επιτροπής ιατρών των Κ.Υ Ιάσμου και Σαππών, Δημητρίου Μιχάλη μετά από πρόσφατα απόφαση γενικής συνέλευσης.
Η απόφαση αναφέρεται σε θέματα προσλήψεων εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, προσωπικού φύλαξης και βελτίωσης υποδομών του Κ.Υ. Ιάσμου νομού Ροδόπης

Επιμελητήρια
Ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Επιμελητήριο Ξάνθης για το συμφωνητικό συνεργασίας της ΚΕΕ με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».

Ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα, για το συμφωνητικό συνεργασίας της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων-ΚΕΕ- με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση» που πραγματοποιήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης και κοινή αποδοχή των δύο πλευρών.
Το θέμα θα αναλύσουν λεπτομερώς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης και Συντονιστής της Κ.Ε.Ε. για την τροποποίηση του Νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων, Στυλιανός Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης και ο Πρόεδρος της «Αυτοδιαχείρισης», μουσικοσυνθέτης, Γιάννης Γλέζος.
Στόχος της εκδήλωσης είναι αφενός να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι ένα νόμιμο, σοβαρό και υπεύθυνο ρεπερτόριο γνωστών και επιφανών δημιουργών. Αφετέρου να δοθεί μια συνολική απάντηση στην ΑΕΠΙ Α.Ε. η οποία μέχρι σήμερα παραμένει άκαμπτη στην εισπρακτική διαδικασία έχοντας την ίδια Διοίκηση συνεπικουρούμενη από τη διορισμένη Επίτροπο.

Εθελοντισμός
Προσφορά αίματος πριν τις διακοπές
Την έκκληση του υπενθυμίζει και φέτος πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές το σωματείο εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης, μέσω του προέδρου του Κωστή Δημητρακόπουλου: «Δώστε αίμα πριν πάτε διακοπές».
Ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως η έλλειψη προσωπικού στους σταθμούς αιμοδοσίας κάνει τις αιμοδοσίες ακόμα πιο δύσκολες μέσα στο καλοκαίρι με τις άδειες. Ωστόσο ακριβώς επειδή οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες για αίμα μέσα στο καλοκαίρι, κάλεσε τους πολίτες να θυμηθούν το ανθρωπιστικό τους καθήκον.
«Αν ένας στους 10 έδινε αίμα στην Ελλάδα δεν θα είχαμε ανάγκη τις πανάκριβες εισαγωγές αίματος από την Ελβετία», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.
Επι πλέον πρόσθεσε πως μέσα στο καλοκαίρι δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες, πλην του συλλόγου Ιππαρχία στη Μαρώνεια.
Ωστόσο, έκρινε πως θα ήταν καλό οι πολιτιστικοί σύλλογοι σε Φανάρι και Μαρώνεια να προγραμματίσουν κάποιες εθελοντικές αιμοδοσίες.

Πρόσκληση για εθελοντική εργασία στο Μουσείο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης-ΦΕΞ-
Πρόσκληση για εθελοντική εργασία στο Μουσείο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης-ΦΕΞ-, απευθύνει η διοίκηση του Μουσείου.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης είναι το μεγαλύτερο πλήρως αποκαταστημένο κτίριο στη βόρεια Ελλάδα κι ένα κόσμημα για την πόλη.

Η συντήρηση του κτηρίου, καθαριότητα και η ετήσια συντήρηση καθαρισμός – βάψιμο εξωτερικών χώρων, πόρτες, παράθυρα κ.λ.π. γίνεται κάθε χρόνο από εθελοντές.

Όσοι μπορούν δηλώνουν συμμετοχή από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου, προκειμένου να οργανωθούν οι απαραίτητες ομάδες.

Πολιτισμός
Φανάρι Φέστιβαλ, φανάρι πολιτισμού και τουριστικής προβολής

ΜΕ τον πιο μελωδικό τρόπο έκλεισε στη Θράκη ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, καθώς και η είσοδος του Ιουλίου, υπό τους δυνατούς ήχους του δεύτερου Φανάρι Φέστιβαλ, στην παραλία του Φαναρίου.
Δυνατά και αγαπημένο ονόματα του Ελληνικού Μουσικού Πενταγράμμου-και όχι μόνο-,όπως η Νατάσα Μποφίλιου, Μίλτος Πασχαλίδης, Στέλιος Ρόκκος, Ιμάμ Μπαϊλντί, Μπλε κι άλλοι συμπαρέσυραν σε καλοκαιρινούς ρυθμούς τους λάτρεις των συναυλιών στην παραλία.
Φιλοδοξία του Δήμου Κομοτηναίων είναι να καθιερωθεί το Φεστιβάλ στο Φανάρι, στοχεύοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής, την προσέλκυση τουριστών και στην αξιοποίηση του γειτονικού κάμπινγκ του ΕΟΤ από κατασκηνωτές.

ΕΛΑΣ
Ολοκλήρωση εκπαιδευτικών ημερίδων στην ΕΛΑΣ
Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 7 διαπραγματευτές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης Καβάλας και Δράμας, καθώς επίσης ο ψυχίατρος του επιτελείου.

Συντονιστές στην ημερίδα ήταν δύο Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Επίσης ολοκληρώθηκε εκπαίδευση σε θέματα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Την εκπαίδευση παρακολούθησαν ενενήντα έξι (96) Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εκπαίδευση
Δύο ημερίδες για τις σπουδές στην Κύπρο
Δύο ημερίδες για τις σπουδές στην Κύπρο θα λάβουν χώρα στην ΑΜ-Θ, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον πολιτών για τις σπουδές στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα σήμερα στην Αλεξανδρούπολη στο Ξενοδοχείο Αστήρ Εγνατία και στην Καβάλα: Τετάρτη 5 Ιουλίου, στο Ξενοδοχείο Galaxy.
Οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων είναι στην διάθεση όλων από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, για τους δώσουν πληροφορίες για τους κλάδους σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, τις διαδικασίες εισδοχής, τις υποτροφίες και γενικότερα για τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο.
Τις ημερίδες διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου.

Φεστιβάλ Κοσμόπολις με …πειρατές
Η Διοίκηση του Εμπορικού Κέντρου Kosmopolis, θέλοντας να ευχαριστήσει και να ανταποδώσει στην τοπική κοινωνία την στήριξη και την αναγνώριση όλων των τελευταίων ετών, “επιστρέφει” σχεδιάζοντας μια σειρά κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, στο Summer Camp «Πειρατές του Kosmopolis».
Πρόκειται για ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν, από σήμερα έως τις 8 Ιουλίου με την συμμετοχή και συνεργασία φορέων και επιχειρήσεων της πόλης.
Οι δραστηριότητες θα αφορούν παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 χρονών και θα πραγματοποιούνται καθημερινά υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη έμπειρου επιστημονικού προσωπικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των παιδιών στις δράσεις και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι δωρεάν.

Παιδική παράσταση Πέππα το Γουρουνάκι
ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ η επίσημη θεατρική παράσταση που παίζεται σε Μ. Βρετανία και Αμερική μετά την μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα.
Στην Κομοτηνή θα είναι σήμερα στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ στις 8:30 το βράδυ, για μία μοναδική παράσταση, με τίτλο «Το Όνειρο της Πέππα».

Αστυνομικό Δελτίο
Συλλήψεις διακινητών στην Ξάνθη
Συνελήφθησαν στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 30χρονος υπήκοος Ιράκ και δύο υπήκοοί Πακιστάν, ηλικίας 24 και 18 ετών, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Συνολικά κατασχέθηκαν τρία οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, ιλχάν αχμέτ, υπουργείο παιδείας, summer camp, καλοκαιρι, επιμηκυνση, κεε, αεπι, ελλαδα, συμμετοχή, μπλε, εοτ, ελασ, θεσσαλονικη, κυπρος, αλεξανδρουπολη, καβαλα, galaxy, kosmopolis, summer, αθηνα, δηπεθε, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, συλληψεις, προσφορες, ξανθη, δωρο πασχα 2012, κοινωνικος τουρισμος, τελος του κοσμου, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, kosmopolis, χωρες, το θεμα, αεπι, δωρεαν, εδρα, εοτ, εργασια, θεμα, θρακη, ιμαμ, ιρακ, κεε, κινητα, κινητα τηλεφωνα, κυπρου, ξενοδοχεια, ονοματα, ονειρο, υπουργείο παιδείας, αεροδρομιο, αυξηση, αυστρια, αιμα, αμερικη, αξονες, αχμετ, βορεια, βραδυ, γινεται, γλεζος, δηπεθε, διοικηση, δοθει, εγνατια, εθελοντικη εργασια, υπαρχει, εκπαιδευση, ελλειψη, ενενηντα, εξι, επενδυσεις, επιτυχια, ετων, ζωη, ζωης, ιδια, θετικο, ιλχάν αχμέτ, ιστορικο, καμπινγκ, κυβερνηση, κοσμημα, κτιριο, μαΐου, μηνες, μιλτος πασχαλιδης, μπλε, νατασα μποφιλιου, ξενοδοχειο, οχηματα, παιδια, πακισταν, περιφερειακο, πορτες, ροκκος, συντηρηση, σειρα, συμμετοχή, συλλογοι, σωματειο, τμημα, τουρισμος, τρια, υπηκοος, φαναρι, φεστιβαλ, χριστοδουλος, αγορες, summer, βαψιμο, μποφιλιου, εφαρμογη, εννεα, ενωση, galaxy, χωρα, υπουργειο, κωστας, ομαδες, πληροφοριες, summer camp, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα